Wiki Nagytakarítás

Beküldte: dandartabornok (Hanzo)

dandartabornok profilképe

2016.05.22 21:38

Azt vettem észre a "Hősök" menüpontban, hogy mindenkinél olyan, mintha egy angol wikinek a szövegét keresztülvitték volna a Google Fordítón, és bemásolták volna. Egyátalán nem "magyaros" a szöveg, nagy anglicizmusok vannak. Ezen kívül több hősnél is vannak elavult információk. Lesz-e egy takarítás a megjelenés előtt/körül, vagy marad így a helyzet?

#1

Dátum: 2016.05.24 20:56

Hamarosan lesznek új szerkesztők, akik majd többet tudnak foglalkozni vele és frissítve lesz.

Hearthstone Hungary Admin

#2

Dátum: 2016.06.02 22:09

Kérdés, ha esetleg ide el kezdem meg írni az esetleges új wikihez való cuccokat az úgy jó lenne neked PHOENIX? Mert néha szokot lenni elég szabad időm.

#3

Dátum: 2016.06.03 21:11

Bastion – a „békés” robot

Történet:
A Bastion egységek eredetileg rendfenntartási célból készültek, amik az Omnic krízis idején alkotóik ellen fordultak és a sereg elsődleges egységévé váltak. Egyedi kialakításuk miatt a harctéren eléggé gyorsak voltak, illetve ha eldurvult a helyzet akkor átalakulásuk után helyi löveg toronyként védekeztek, számukra minden ellenséges egység csak egy mozgó cél tábla volt.Az Omnic krízis végén a lehető legtöbb működő képes Bastion egységeket hatástalanították vagy szét szerelték. Ezek az egységek még a mai napig is az Omnic krízist szimbolizálják.

Viszont ez az egy egység részben megsemmisülve az utolsó csatatér közepén maradt meg, melyet hosszú évek eltelte után a természet vissza foglalta. Növények lepték be, kis állatok búvóhelynek használták. De egy nap Bastion újra aktiválódott. Fő programja meg hibásodott, így nincs meg neki az a „motivációja” amely a krízis idején volt, helyette valamilyen oknál fogva a természet meg fogta intelligenciáját. Jelenleg is céltalanul bolyong, próbálja meg találni értelmét ebben a háború utáni környezetben.
 


Képeségek:

Felderítő konfiguráció [Configuration: Recon]:
Bastion ebben a módban szabadon tud mozogni, közepes kaliberű fegyverével és pontos lövéseivel akár nagy távolságból is képes térdre kényszeríteni ellenfeleit.

Torony konfiguráció [Configuration: Sentry]:
Bastion át alakul egy mozgásképtelen toronnyá, mely közép távolságig pillanatok alatt semmivé válnak ellenfelei.

Konfiguráció váltás [Reconfigure]:
Az előzőleg említett két harcmód között tud váltogatni szabadon.

Önjavítás [Self-Repair]:
Mivel Bastion egy harci robot és nem tud mindig fedezékbe vonulni, így alapjában a rendszerébe be építették a fizikai karbantartáshoz való dolgokat.

Tank konfiguráció [Configuraion: Tank]:
Bastion felveszi a tank formációját, ebben a módban megerősített páncélzattal rendelkezik és nagy erejű lövedékeket lő, viszont ezt nem tudja sokáig tartani.
 


Játékstílus:

Baston-nek nagyon magas a sebzés kiosztása Torony konfiguráció-ban, és ezt érdemes ki használni, viszont ebben a módban a hátulról érkező sebzések többed sebeznek rajtad mint az általános. Így érdemes lehetőség szerint fal közelében maradni vagy esetleg olyan helyen le táborozni, ahol időben tudsz reagálni az ellenfél megjelenésére. Legideálisabb az, ha folyamatosan változtatod a helyezteted, mivel miután tudják a helyezkedésedet, onnantól kezdve könnyedén ki tudnak játszani.
Bastion Felderítő konfiguráció-ja sem rossz, ugyanis a közép-hosszú távolságú fegyverével elég pontosan lehet lőni, úgyhogy helyváltoztatás közben a távolabbi ellenfelekre érdemes fókuszálni.
Természetesen az Önjavítást érdemes folyamatosan használni, viszont közben semmit nem tudsz csinálni, ezt lehetőség szerint mindig fedezékben vagy 2 hullám között jó használni.
Tank konfiguráció-ban rengeteg páncélzatot kapsz, illetve területen fogsz sebezni, úgyhogy érdemes a szokásostól agresszívabban játszani. Ha direktben találod el az ellenfelet masszív sérülést okozol, de arról ne feledkezz meg, hogy területi robbanásúak ekkor a lövedékeid. A földre célozva a fedezéket használó játékosokat is el tudod találni, habár ilyenkor nem nagy sérülést okozol, de ezt a taktikát érdemes csapatokra is használni, ha esetlegesen rizikós a direkt találatokat véghez vinni.


Remélem, hogy ezzel sokat tudtam segíteni mindenkinek vagy legalább is egy alap ötletet adni Bastion elsajátításához.

kissadi120, Piece out!

#4

Dátum: 2016.06.05 10:56

D.Va – A Mech Harcos

Történet:

Hana Song régebben egy professzionális Starcraft játékos volt, aki még a WCS Korea Code S bajnokságban is játszott. Song a ranglista 1. helyére került amikor 16 éves volt és utána a többi bajnokságokat sorban nyerte a következő 3 évben. Hamarosan világ sztár lett belőle, rajongói világ szerte szerették. Elsősorban az elszántságáért tisztelték, ugyanis Song mindent vagy semmi alapon játszott és még kegyelmet sem adott ellenfeleinek.

Viszont Song hazájában nem voltak ilyen fényesek a dolgok. A MEKA (Mobile Exo-Force) kezdetben csak páncélozott robotokat használtak, mesterséges intelligenciával és távolisági irányítással adták nekik a parancsokat. Az Omnic krízis idején egy darabig tudták tartani a front vonalat, de miután az omnic át törték a vonalat és sikerült meg zavarni a MEKA hálózatot, így az hadsereg kénytelen lett kézi irányítással használni a MEKA egységeket. Viszont így egy újabb problémával szembesültek, ember hiánnyal. Mivel az alap belépési feltételek eléggé magasak voltak, így nem találtak sok megfelelő pilótát a MEKA egységek irányításához, így a kormány drasztikus lépést tett és be sorozta az összes felsőbb rangú hivatásos játékosokat, köztük Song-ot is. Song új küldetését egy játéknak tekinti, így mint régebben most is ugyanazzal az elszántsággal harcol hazája védelméért a többi MEKA egységgel együtt. Jelenleg, amikor küldetése van azt közvetíti rajongóinak így hamarosan nem csak mint egy játékos ikonként ismerték el Song-ot, hanem már globális szinten a szabadságot szimbolizálja.


Képességek:

Fúzionális Ágyú [Fusion Cannons]: D.Va robotja fel van szerelve 2 rövid távú ágyúval. Technológiájának köszönhetően nem szükséges ezen fegyverek újra töltésére, viszont a nagy energia felhasználása miatt a mozgási sebessége csökken lövés közben.
Gyorsító [Boosters]: D.Va robotja további két meghajtó motorral van fel szerelve, melyek segítségével gyorsan tud meg tenni nagy távolságokat. Használata közben irányt is tud váltani a robot kialakítása miatt, és akár repülésre is alkalmas. Viszont biztonsági okokból repülés közben a fegyverek le vannak tiltva.
Mátrix Védelem [Defense Matrix]: D.Va robotjában egy védelmi rendszer van be építve ami az előtte lévő kis területen majdnem minden típusú lövedéket képes semlegesíteni. Viszont a rendszer érzékenysége miatt akár egyetlen egy lövés után rögtön ki kapcsol a védelmi rendszer.
Önmegsemmisítés [Self-destruct]: D.Va túl tölti a robotjának a reaktorát amely kis idő el telte után a robot felrobban, magával víve az összes ellenfelét.
Könnyű Pisztoly [Light Gun]: D.Va amikor nem a robotjában van, önvédelmi célból a pisztolyát használja, mely közép távolságnál elég pontos.
Robot hívás [Call Mecha]: D.Va kérhet egy új robot a megsemmisített helyére, amelyet rögtön meg is érkezik.


Játékstílus:

D.Va elsősorban tank karakter lenne, de ez nem azt jelenti, hogy csak golyószivacsnak lehet használni. Játékstílusa részben el tér a Reapertől. Igaz, hogy mindkettőjüknél azonos, hogy minél közelebb vannak az ellenfélhez annál nagyobb a sebzésük. De D.Va elsősorban az ellenfél megzavarásában jó, illetve a folyamatos nyomás fenntartásában. Gyorsítójával az ellenfeleit félre tudja lökni, ráadásul sebzi is az ellökött ellenfeleket. Mátrix Védelmével a legtöbb ultimate képességet képes kivédeni, ha a hatókörében benne van. A Gyorsító és Önmegsemmisítés kombinációval a robbanásra felkészülő robotot előre tudod küldeni, néha meglepve az ellenfeleket, viszont ha az ellenfél hamar észre veszi és fedezékbe tud vonulni akkor nem tudja őket sebezni, de viszont magasabb szintű játékosok inkább a csapat szétzavarására szokták az Önmegsemmisítés-t használni, mint konkrét likvidálásra.


Majd hamarosan jön a harmadik magyar fordítás a wiki-hez. Ezen fordításokat szabadon lehet használni.

#5

Dátum: 2016.06.07 20:53

Köszönjük! :)

Úgy tudom Kaguurával már beszéltél és ő már be is rakta ezeket a leírásokat a hősökhöz.

Hearthstone Hungary Admin

#6

Dátum: 2016.06.07 21:17

Igen, folyamatosan haladunk vele, pontosabban én haladok vele lassan, de talán a hónap végére meg lesz az egész.

#7

Dátum: 2016.06.12 13:55

Egyébként ha valakinek kellene a forráskód, a fordításról az a következő linken meg találja.

https://drive.google.com/file/d/0B67jfqXw74RBUmZIODd4UXcwSkk/view?usp=sharing

#8

Dátum: 2016.06.21 21:03

Ezennel ki jelethetem, hogy a hősök wiki fordítása be lett fejezve! Maximum helyesírási hibákat kel javítani benne...

A teljes fordítást meg találhatjátok:

kissadi120 (2016-06-12 13:55:05):
https://drive.google.com/file/d/0B67jfqXw74RBUmZIODd4UXcwSkk/view?usp=sharing

Esetleg próbáljak valamit csinálni a pályákkal is vagy valami ötlet? 

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás