HősökBastion

Előző Overwatch hősAna Következő Overwatch hősD.Va

Bastion

Szerepkör: Damage

Név: SST Laboratories Siege Automation E54 Életkor: 30 Foglalkozás: Harc automatizálás Tartózkodás: Ismeretlen Munkahely: Nincs

Configuration Assault

Bastion ebben a módban szabadon tud mozogni, közepes kaliberű fegyverével és pontos lövéseivel akár nagy távolságból is képes térdre kényszeríteni ellenfeleit.

Configuration Siege

Bastion átalakul egy mozgásképtelen őrszemmé, mely közepes távolságban pusztító sebzést okoz.

Reconfigure

Az előzőleg említett két harcmód között tud váltogatni szabadon.

Self Repair

Bastion meggyógyítja magát; ezalatt nem tud mozogni és támadni sem.

Configuration Tank

Bastion felveszi a tank formációját, ebben a módban megerősített páncélzattal rendelkezik és nagy erejű lövedékeket lő egy rövid ideig.

A Bastion egységek eredetileg rendfenntartási célból készültek, amik az Omnic krízis idején alkotóik ellen fordultak és a sereg elsődleges egységévé váltak. Egyedi kialakításuk miatt a harctéren eléggé gyorsak voltak, illetve ha eldurvult a helyzet, akkor átalakulásuk után helyi lövegtoronyként védekeztek, számukra minden ellenséges egység csak egy mozgó céltábla volt. Az Omnic krízis végén a lehető legtöbb működőképes Bastion egységet hatástalanították vagy szétszerelték. Ezek az egységek még a mai napig is az Omnic krízist szimbolizálják.

Viszont ez az egy egység részben megsemmisülve az utolsó csatatér közepén maradt meg, melyet hosszú évek eltelte után a természet visszafoglalt. Növények lepték be, kis állatok búvóhelynek használták. De egy napon Bastion újraaktiválódott. Fő programja meghibásodott, így nincs meg neki az a „motivációja”, ami a krízis idején volt, helyette valamilyen oknál fogva a természet ragadta meg őt. Jelenleg is céltalanul bolyong, próbálja megtalálni értelmét ebben a háború utáni környezetben.

Játékstílus:

Bastonnek nagyon magas a sebzés kiosztása Sentry konfigurációban, és ezt érdemes kihasználni, viszont ebben a módban a hátulról érkező sebzések többed sebeznek rajtad, mint az általános. Így érdemes lehetőség szerint fal közelében maradni, vagy esetleg olyan helyen letáborozni, ahol időben tudsz reagálni az ellenfél megjelenésére. Legideálisabb az, ha folyamatosan változtatod a helyezeted, mivel miután tudják az elhelyezkedésedet, onnantól kezdve könnyedén ki tudnak játszani.

Bastion Assault konfigurációja sem rossz, ugyanis a közép-hosszú távolságú fegyverével elég pontosan lehet lőni, úgyhogy helyváltoztatás közben a távolabbi ellenfelekre érdemes fókuszálni.
Természetesen a Self Repairt (Önjavítás) érdemes folyamatosan használni, viszont közben semmit nem tudsz csinálni, ezt lehetőség szerint mindig fedezékben vagy két hullám között használd.
Tank konfigurációban rengeteg páncélzatot kapsz, illetve területen fogsz sebezni, úgyhogy érdemes a szokásostól agresszívabban játszani. Ha direktben találod el az ellenfelet masszív sérülést okozol, de arról ne feledkezz meg, hogy területi robbanásúak ekkor a lövedékeid. A földre célozva a fedezéket használó játékosokat is el tudod találni, habár ilyenkor nem nagy sérülést okozol, de ezt a taktikát érdemes csapatokra is használni, ha esetlegesen rizikós a direkt találatokat véghez vinni.

 

comments powered by Disqus