HősökD.Va

Előző Overwatch hősBastion Következő Overwatch hősDoomfist

D.Va

Szerepkör: Tank

Név: Hana Song Életkor: 19 Foglalkozás: Pro Gamer (eredetileg), Mech pilóta Tartózkodás: Busan, Dél-Korea Munkahely: mobil exo-force a koreai seregben

Fusion Cannons

D.Va mech-je fel van szerelve 2 rövid hatótávolságú forgóágyúval. Folyamatosan nagy sebzést tud okozni újratöltés nélkül, de közben lassú a mozgása.

Call Mech

Ha a páncélozott Mech-je elpusztult, D.Va lehívhat egy új Mech-et és ismét csatlakozhat a csatába.

Boosters

D.Va robotja további két meghajtó motorral van fel szerelve, melyek segítségével gyorsan tud meg tenni nagy távolságokat. Használata közben irányt is tud váltani a robot kialakítása miatt, és akár repülésre is alkalmas. Viszont biztonsági okokból repülés közben a fegyverek le vannak tiltva.

Defense Matrix

D.Va aktiválhat maga előtt egy védelmi rendszert, ami felfogja a bejövő lövedékeket.

Micro Missiles

Egy sorozatnyi rakétát lő ki D.Va.

Self Destruct

D.Va kiugrik a Mech-jéből és felrobbantja a reaktorát, ami hatalmas sebzést okoz a közelben tartózkodó ellenfeleknek.

"Győzelemért játszok."

Hana Song régebben egy professzionális Starcraft játékos volt, aki még a WCS Korea Code S bajnokságban is játszott. Song a ranglista 1. helyére került, amikor 16 éves volt és utána a többi bajnokságot sorban nyerte az elkövetkező 3 évben. Hamarosan világsztár lett belőle, rajongói világszerte szerették. Elsősorban az elszántságáért tisztelték, ugyanis Song mindent vagy semmi alapon játszott és még kegyelmet sem adott ellenfeleinek.

Sajnos Song hazájában nem voltak ilyen fényesek a dolgok. A MEKA (Mobile Exo-Force) kezdetben személy nélküli páncélozott robotokból állt, mesterséges intelligenciával és távoli irányítással adták a parancsokat. Az Omnic krízis idején egy darabig tudták tartani a frontvonalat, de miután az Omnic átjutott és sikerült megzavarnia a MEKA hálózatot a hadsereg kénytelen lett kézi irányítással használni a MEKA egységeket. Viszont így egy újabb problémával szembesültek, az ember hiánnyal. Mivel a belépési feltételek eléggé magasak voltak, így nem találtak sok megfelelő pilótát a MEKA egységek irányításához, így a kormány drasztikus lépést tett és besorozta az összes felsőbb rangú hivatásos játékost, köztük Songot is. Song új küldetését egy játéknak tekinti, így mint régebben most is ugyanazzal az elszántsággal harcol hazája védelméért a többi MEKA egységgel együtt. Amikor küldetése van, a békét hirdeti rajongóinak így már nemcsak egy játékos ikonként ismerik el Song-ot, hanem globális szinten a szabadság jelképévé is vált.

Játékstílus:

D.Va elsősorban tank karakter lenne, de ez nem azt jelenti, hogy csak golyószivacsnak lehet használni. Játékstílusa részben eltér a Reapertől. Igaz, hogy mindkettőjüknél azonos, hogy minél közelebb vannak az ellenfélhez annál nagyobb a sebzésük. De D.Va elsősorban az ellenfél megzavarásában jó, illetve a folyamatos nyomás fenntartásában. Boosterjével (Gyorsító) az ellenfeleit félre tudja lökni, ráadásul sebzi is az ellökött ellenfeleket. A Defense Matrixal (Mátrix Védelem) a legtöbb ultimate képességet képes kivédeni, ha a hatókörében benne van. A Boosters (Gyorsító) és a Self Destruct  (Önmegsemmisítés) kombinációval a robbanásra felkészülő robotot előre tudod küldeni, néha meglepve az ellenfeleket, viszont ha az ellenfél hamar észre veszi és fedezékbe tud vonulni, akkor nem tudja őket sebezni, de magasabb szintű játékosok esetén inkább a csapat szétzavarására szokták az használni a Self Destructot. mint konkrét likvidálásra.

comments powered by Disqus