HősökGenji

Előző Overwatch hősDoomfist Következő Overwatch hősHanzo

Genji

Szerepkör: Damage

Név: Genji Shimada Életkor: 35 Foglalkozás: Kalandozó Tartózkodás: Shambali Monastery, Nepál Munkahely: Shimada klán (eredetileg), Overwatch (eredetileg)

Shuriken

Genji három darab dobócsillagot hajít el gyorsan egymás után egy vonalban (bal egér gomb). Továbbá eldobhatja őket egyszerre egy szélesebb körben is (jobb egér gomb).

Deflect

A támadásokat kivédi a kardjával, és visszaküldi a célzott irányba.

Swift Strike

Előre ugorva a kardjával gyors vágással sebzi az ellenfeleket. Ha sikerül végezni ellenfelével, rögtön tudja használni újra a képességét.

Dragonblade

Genji előveszi a kardját egy rövid időre. Amíg el nem rakja a kardját halálos csapásokat tud mérni bárkire, aki elérhető távolságban van.

"Ha fel is áldozom a testemet, a becsületemet akkor sem."

Legfiatalabb mesterként, Genji luxusban és kiváltságban élt a Shimada ninja klánban. Nem érdekelte az illegális családi biznisz és attól függetlenül, hogy kitűnő tanuló volt és élvezte a ninja gyakorlatokat, szabadidejét inkább az „aranyfiú” életmód kialakítására használta. Klánjából sokan úgy gondolták, hogy Genji túlzottan megbízhatatlan volt, de apja védelme alatt semmilyen veszély nem fenyegette. Viszont amikor Genji apja meghalt, a rangidős Hanzo került hatalomra, aki megkövetelte Genjitől, hogy vegyen nagyobb szerepet a klán munkáiban. A két testvér között a feszültség erőszakos szintre emelkedett, melynek a végén Genji halálközeli állapotba került.

Hanzo azt gondolta, hogy öccsét megölte, azonban Genjit megmentette az Overwatch csapata Dr. Angela Ziegler (Mercy) beavatkozásával. A globális védelmi egyesület nagy lehetőséget látott Genjiben az éppen folyó Shimada klán elleni harcokban. Mivel Genji az életéért küzdött, felajánlották neki azt a lehetőséget, hogy helyrehozzák a testét azzal a feltétellel, hogy segít a csapatnak. Rengeteg műtétet és robotizálási folyamatot követően az alapvető mozgási képességei és reflexei túlszárnyalták eredeti képességeit. A folyamat végére Genji egy élő fegyverré vált és családjának a munkálatait akarta felszámolni. Hosszú időn át a gibraltári megfigyelő ponton állomásozott.

Ahogy telt az idő Genji egyre inkább maga ellen fordult. Ugyanis nem tudta elfogadni, hogy mit áldozott fel azért, hogy a családját meg tudja állítani. Miután a család illegális munkálatait felszámolta, elhagyta az Overwatch csapatot és elkezdte bejárni a világot új célt keresve. Több éven keresztül vándorolt, amíg nem találkozott Zenyattával aki egy Omnic szerzetes. Bár eredetileg visszautasította Zenyatta segítségét, végül meggondolta magát. Zenyatta a mentora lett, aki megtanította Genjit a kettős életre. Genji elfogadta önmagát, attól függetlenül, hogy robotteste van, a lelke ember és ezt áldásnak, illetve különleges erőnek tekinti. Ettől fogva teljesen szabadnak érezte magát.

Játékstílus:

Genji egy halálos offenzíva karakter, aki közelről és távolról is egyaránt veszélyes. Passzívjának köszönhetően érdemes kevésbé járt utakon az ellenfél mellé vagy mögé kerülni és mint egy ninja lesből támadni és kivégezni az ellenfeleket. Viszont Genji, ha egyszer csatába kerül nem nagyon van lehetősége a menekülésre. A Deflect (Visszaverés) képességével rengeteg lövedéket tud vissza irányítani az ellenfélre vagy ha jó a helyezkedés, akkor fontosabb célpontra. Általánosan a dobócsillagokkal érdemes az ellenfelet halálközeli állapotba hozni, majd a Swift Strike-al (Villám Vágás) kivégezni, hogy szükség esetén menekülésre, vagy offenzívára lehessen ismét használni a képességét. Az ultimate képessége egy magas rizikó-jutalom rendszerrel rendelkezik, ilyenkor csak közelharcra tudsz fókuszálni, viszont a Swift Strike-nak (Villám Vágás) kisebb újratöltési ideje van, illetve a kardnak magas a sebzése is, a legtöbb offenzíva karakter 1-2 ütéstől ki fekszik.

comments powered by Disqus