HősökHanzo

Előző Overwatch cikkGenji Következő Overwatch cikkJunkrat

Hanzo

Szerepkör: Damage

Név: Hanzo Shimada Életkor: 38 Foglalkozás: Zsoldos, orgyilkos Tartózkodás: Hanamura, Japán (eredetileg) Munkahely: Shimada klán

Storm Bow

Hanzo céloz, és lő egy nyilat a cél irányába. A sebzés, az íj maximális megfeszítéséig nő.

Sonic Arrow

Hanzo kilő egy nyilat, ami egy hangalapú célzó eszközt tartalmaz. Bármely ellenség, amely ennek a közelébe megy, láthatóvá válik és Hanzo könnyebben levadászhatja őket.

Scatter Arrow

Hanzo kilő egy nyilat, ami a becsapódást követően szétválik, majd tovább repülvén visszapattanhat a falakról, és tárgyakról, így egyszerre több célpontot is eltalálhat.

Dragonstrike

Hanzo megidézi a Szellem Sárkányokat, melyek egyenes vonalban minden falon áthatolnak, magával ragadva minden útjukba kerülő ellenfelet.

"Minden halál becsülettel jár. A becsület pedig megváltással."

Hanzo Shimada elsajátította az íjászatot és az orgyilkosság művészetét, így Hanzo a Shimada klán egyik legjobb bérgyilkosa lett.

A Shimada család évszázadokkal ezelőtt alakult meg, akik elsődlegesen bérgyilkosságokkal foglalkoztak a kezdetekben, de az évek múlásával növekedett a befolyásuk, végül illegális kereskedelemmel és egyéb tevékenységekkel profitáltak. Legidősebb fiúként, Hanzonak kötelessége volt a klán munkálatait segíteni, hogy ő legyen a következő vezető, amikor eljön az ideje. Emiatt már gyermekkorától úgy nevelték, hogy felelősséget tudjon vállalni, valamint meglegyen a megfelelő képessége, hogy a klánt irányítani tudja különböző stratégiákkal és taktikákkal. Ezeken felül kitanulta a különböző harc művészeteket, a kardforgatást és az íjászatot is.

Apja halála után, a klán idősebb tagjai Hanzot megkérték arra, hogy próbálja meg elsimítani a dolgokat Genji és a klán között, hogy végül segíteni tudjon a vezetésben. De amikor testvére visszautasította, Haznonak nem volt más választása, mint, hogy megölje. Viszont Genji életben maradt az Overwatch csapatnak köszönhetően, azonban Hanzo erről nem tudott. A történtek után megtört szívvel úgy érezte, hogy nem volt méltó vezetője a klánnak, ezért elhagyta a klánt és vele együtt mindent, amiért megdolgozott.

Ez tíz évvel ezelőtt történt. Jelenleg Hanzo a világot járja és próbálja eltökéletesíteni az előzőleg megszerzett harcművészeti képességeit, valamint végső megnyugvásra szeretné helyezni azt a szellemet, amely testvére megölése óta üldözi.

Játékstílus:

Hanzo egy mesterlövész, akinek a képességei a csapat segítségére és az ellenfél megállításához jó. Mivel íjat használ, így ő az egyik legnehezebben észrevehető mesterlövész, ugyanis Widowmakerrel szemben nála nem lehet látni azt, hogy merre céloz, ráadásul a nyilak ívben repülnek, így akár a fedezék mögött lévő ellenfeleket is el lehet találni. A Scattered Arrow (Szórt Nyíl) egyenesen halálos kevés mozgási hellyel rendelkező területeken. A Sonic Arrow (Hangalapú Nyíl) nemcsak Hanzonak, hanem csapattársainak is megjelöli az ellenfeleket, ezzel előnyt biztosítva a csapatnak. A nyilak felhúzásához kell egy kis idő, de amíg nincs ellőve a nyíl, szabadon lehet váltogatni a különböző típusok között. A Dragonstrike (Sárkánycsapás) használatához kell egy kis idő, viszont mindenen átmegy egyenes vonalban, így érdemes fedezék mögül használni, hogy ne akadályozzák meg a használatát vagy szűk folyosókon érdemes használni, hogy az ellenfél ne tudja ki kerülni. Esetleges alternatíva, ha Mei, Reinhard vagy Zarya ultimate képességével az ellenfél elmenekülését megakadályozzák.

comments powered by Disqus