HősökJunkrat

Előző Overwatch cikkHanzo Következő Overwatch cikkLucio

Junkrat

Szerepkör: Damage

Név: Jamison Fawkes Életkor: 25 Foglalkozás: Anarchista, tolvaj, zsoldos, utcaseprő Tartózkodás: Junkertown, Ausztrália Munkahely: Junkers (Eredetileg)

Frag Launcher

Junkrat fegyverével gránátokat lő ki, melyek pattognak majd maguktól felrobbannak. Ha eltalál egy ellenfelet, azonnal robban.

Concussion Mine

Miután elhelyezte a saját gyártmányú aknáját, Junkrat távolról is kézileg fel tudja robbantani (jobb egérgomb), mellyel közepes mértékű sebzést okoz az akna közelében tartózkodó ellenfeleknek, és hátralöki őket. Junkrat önmagát nem képes megsebezni az aknával, de ha rááll - és robbant, akkor közepes magasságba repülhet.

Steel Trap

Junkrat lehelyez egy óriási fém csapdát. Ha egy ellenfél rálép, a csapda bezárul és megállítja a játékost.

Total Mayhem (Passzív)

Junkrat őrült humora még halálán túl is érezhető. Amint meghal, egy csomó gránátot dob el, melyek közepes mértékű sebzést okoznak.

RIP-tire

Junkrat felhúzza a kerekében lévő motort, majd elindítja a kijelölt irányba, majd irányíthatja azt a robbanás pillanatáig. Át lehet vele ugrani az akadályokat, illetve a falon is képes felgurulni.Természetesen kézileg is fel tudja robbantani a kereket, vagy megvárja amíg kifut az időből. Viszont a kereket az ellenfél ki tudja lőni, mely esetben semmilyen robbanás nem történik.

"Micsoda gyönyörű nap egy kis csonkításra!"

Az ausztráliai Omnium Fúziós Generátor elleni támadása során a generátor felrobbant, így az egész kontinens egy kopár sivataggá vált melyet a rengeteg fémhulladék terített be. A robbanást néhányan túlélték és életben tudtak maradni a radioaktív területeken. Magukat csak Junkereknek (hulladékgyűjtőknek) nevezik, akik a túlélés törvénye szerint cselekednek. Junkrat egyike volt a túlélőknek, akikre nem hatott a sugárzás. Kitűnően értett a bombákhoz, ami az idő múlásával a rögeszméjévé vált. A napi felfedező túrája során egy fontos alkatrészre talált, mely igazi szerepét nagyon kevesen tudták. Viszont akiknek szükségük volt erre az alkatrészre, azok üldözték Junkratet és embereket béreltek fel, hogy megszerezzék az alkatrészt. Végül találkozott Roadhoggal, akit testőrének bérelt fel az alkatrész árának feléért.
Roadhoggal együtt elhagyták az azóta „Outback”-nek elnevezett területet és világszintű bűnözésbe fogtak, pontosabban amerre csak jártak káoszt és robbanásokat hagytak maguk után. Nevükhöz tartoznak rablások, gyilkosságok, és egyéb bűncselekvények Sydney-től King's Row-ig. A megállíthatatlan duó világszerte több milliós károkat okozott, emiatt a brit, francia és latin-amerikai hatóságok pénzjutalmat ajánlanak fel azoknak, akik hasznos információkat tudnak nyújtani Junkrat és Roadhog kilétével kapcsolatosan.

A sok pusztítás ellenére a Hyde Global felbérelte a duót, az egyik gyáruk kitakarítására az Omnic terrorista megszállást követően. Természetesen mivel szép summát kapott volna érte a duó így elvállalták a megbízatást, sőt Junkrat még azon is elgondolkozott, hogy akár „legális munkába” is foghatnának, ha ilyen feladatokat vállalnak el. Miután a gyár tetejére egy lyukat robbantottak és azon keresztül ugrottak be, kiderült, hogy nem terroristák, hanem rendőr robotok vártak rájuk. Természetesen a duó kirobbantotta magát a helyzetből, sőt az egész gyárat felrobbantották. Ezt követően rájött Junkrat, hogy a Hyde Global megpróbálta megállítani őket és a vérdíjukat begyűjteni, ezért a duó meglátogatta a vállalat székhelyét, a vezetőjét pedig a fő tartópillérnek kötözték, majd távozásukkor az egész épületet felrobbantották, ezáltal az egész Hyde Global szervezet csődbe ment. Miközben menekültek, Junkrat ismét megbizonyosodott róla, hogy mennyire utálja az „öltönyös” embereket és csak azt kérdezte, hogy kinek is az ötlete volt az, hogy legálisan folytassák…

Játékstílus:

Junkrat egy védelemre specializálódott hős. A fegyverével magas sebzést tud ki osztani viszont pontatlan a fegyver és közelharcra nem alkalmas, ezért lehetőség szerint kerülni kell a közelharcokat. Junkrat lassú, de az aknája segítségével nagy távolságokat tud átrepülni, illetve a jól elhelyezett aknával akár a pályáról is képes az ellenfelet kilökni. Csapdáját stratégiai szempontból fontos útvonalakra vagy mellékutak lefogására jó használni, ugyanis ha az ellenfél belesétál Junkrat értesül róla és tudja a csapattársait figyelmeztetni, illetve ölés felkészítéséhez is ideális használni. A kerék használata kicsit tréfás, a kerék motor hangja figyelmezteti az ellenfeleket a közeledéséről és tudják, hogy merre van. Lehetőség szerint kerülni kell a nyitott területeket, illetve az egyenesen történő közlekedést, mert így könnyedén ki tudják lőni. A kerék használata közben Junkrat teljesen védtelen, így fedezék mögül kell használni a kereket.

comments powered by Disqus