HősökLucio

Előző Overwatch cikkJunkrat Következő Overwatch cikkMcCree

Lucio

Szerepkör: Support

Név: Lúcio Correia Dos Santos Életkor: 26 Foglalkozás: DJ; Szabadságharcos Tartózkodás: Rio de Janeiro, Brazília Munkahely: Nincs

Sonic Amplifier

Lucio eltalálja az ellenfeleit hanglövedékkel (bal egérgomb), vagy hátralöki őket hanghullámmal (jobb egérgomb).

Crossfade

Lucio folyamatosan tölti önmagát és közeli csapattársait a zenével. Választhat két dal között: az egyik felgyorsítja a mozgási sebességüket, a másik gyógyít.

Amp It Up

Lucio megnöveli a hangerőt, ami fejleszti a dalainak a hatásait.

Sound Barrier

Védő hanghullámokat generál és rövid ideig pajzsot biztosít magának és a közeli társainak.

Lucio, a DJ és szabadságharcos

Története:

"Gyerünk! Hozzuk össze!"

Lúcio egy nemzetközileg elismert híresség, aki társadalmi változásokra inspirálja az embereket tetteivel és zenéjével.

Lúcio Correia dos Santos Rio de Janeiroban nőtt fel egy szegény és zsúfolt városban, amire nagy hatással volt a gazdasági felfordulás az Omnic krísis után. Amint Brazília elkezdett kilábalni a válságból, megpróbálta felvidítani a környezetében élőket. Választ talált a zenében, melynek ereje összehozta az embereket és segített nekik elfeledni problémáikat - legalább egy kis időre. Koncerteket tartott utcasarkokon, zárt party-kon és amint idősebb lett egyre több legendás műsort adott a föld alatt.

Azonban Lúcio kis közössége hamarosan káoszba borult, amikor a multinacionális Vishkar Corporation szerződést kötött, hogy nagyban átalakítsa a várost. Lúcionak és szomszédainak azt igérte a kormány, hogy ez a fejlesztés javítani fogja az életszínvonalukat. Azonban ez az ígéret soha nem vált valósággá. A Vishkar Corporation szabályokat vetett ki a város lakóira egy épület nevében egy rendezettebb társadalom érdekében: kijárási tilalmat vezettek be éjszakánként, lesújtottak azokra, akik törvénytelen magatartást mutattak és kihasználták a lakosságot olcsó munkaerőnek.

Lúcio nem támogatta ezt. Ellopta Viskhar szonikus technológiáját, amit arra használtak, hogy elnyomják az embereket, de ő átalakította egy olyan eszközzé, amivel cselekedetre bírta az embereket. A népfelkelésben elüldözték Vishkart a szomszédos városokba. Lúcio vezetése egy igazi sztárrá tette őt azon az éjszakán és a pozitív társadalmi változás szimbólumává. Zenéjének népszerűsége az egekbe szökött. Egykor még a helyi közösségnek zenélt, már hatalmas arénák telnek meg a világ minden pontján.

Az újdonsült hírnevének köszönhetően, Lúcio észrevette, hogy megvan benne a lehetőség, hogy igazi változást hozzon és jobbá tegye a világot.

comments powered by Disqus