HősökMei

Előző Overwatch cikkMcCree Következő Overwatch cikkMercy

Mei

Szerepkör: Damage

Név: Mei-Ling Zhou Életkor: 31 Foglalkozás: Klimatológus, kalandozó Tartózkodás: Xi'an, Kína (eredetileg) Munkahely: Overwatch (eredetileg)

Endothermic Blaster

Mei egy rövid hatótávú hűtő folyadékot lő, melynek kicsi a sebzése de képes az ellenfelét megfagyasztani, illetve a fegyverével képes közepes hatótávolságú jégcsapokat lőni.

Cryo-Freeze

Mei pillanatok alatt egy áthatolhatatlan jégpáncéllá válik, ami gyógyítja és közben nem tud sebzést kapni. Viszont ez idő alatt Mei cselekvésképtelen.

Ice Wall

Fegyverével Mei egy masszív falat tud építeni, ami blokkolja a játékosok látását, támadását.

Blizzard

Mei egy időjárás-befolyásoló dront helyez el, ami szélvihart és havazást okoz széles területen. Azok az ellenfelek, akik bekerülnek a hóviharba lelassulnak és sebzést kapnak; akik sokáig ott maradnak teljesen megfagynak.

Mei

"A világunkért megéri harcolni."

A folyamatosan változó klímahatásokat az emberek rengeteg dologra fogták, a technológia fejlődésére, az Omnic felkelésre, illetve a világ nyersanyagainak túlzott használatára is, azonban a valódi ok továbbra is rejtély maradt. Annak érdekében, hogy erre a fontos kérdésre választ találjanak az Overwatch ügynökei megfigyelő pontokat építettek fel kritikusabb ökológiai pontoknál.
Mei-Ling Zhou több évig tagja volt ennek a szervezetnek. Ő volt a klímaváltozás folyamatának specialistája, munkája során több olyan találmányt készített, melyek segítségével percek alatt meg tudta változtatni az éghajlatokat. Mei az Antarktisz figyelő pontnál állomásozott addig, amíg a katasztrófa be nem következett. Az egész figyelő pontot egy erős hóvihar sújtotta, mely a teljes épületben komoly károkat okozott és a bent tartózkodó tudósokat teljesen elzárta a külvilágtól. A tudósok több módszerrel próbáltak kiszabadulni, illetve segítséget kérni, viszont, ahogy kezdtek kifogyni az élelemből, drasztikus lépésre kényszerültek. Sorban hibernálták magukat a tudósok annak reményében, hogy túl fogják élni a megpróbáltatásokat.

Évekkel később felfedezők leltek rá a hibernációs kamrára, ahol Mei volt az egyetlen túlélő. A technológiának köszönhetően egy napot sem öregedett, viszont gyökeresen megváltoztak a dolgok a világban. Az Overwatch megszűnt, az éghajlati helyzet rosszabbodott és a korábbi felfedezések elvesztek.

Mei eldöntötte, hogy egyedül folytatja a klímaváltozás okának kiderítését. Így egy hordozható verziót épített az akkori klíma manipulátorból és el kezdte járni a világot annak reményében, hogy helyreállítsa az ökológiai viszonyokat és kinyomozza, hogy mik borítják fel az ökológiai egyensúlyt.

Játékstílus:

Mei egy védekező karakter, aki az ellenfelek csapatos támadásait képes megzavarni, illetve elhárítani. Fegyverével a közeli ellenfeleket le tudja fagyasztani, így csapattársai gyorsan ki tudják végezni, vagy a fegyverének másik funkciójával ő is megölheti őket. Az Ice Wall (Jégfal) képes az ellenfelek mozgási útvonalát akadályozni, szétosztani a csapatot, illetve a távolról célzó karakterek lövéseit hárítani, viszont a fal 5 részből áll, melyek külön-külön ki is lőhetőek. A Cyro-Freeze (hibernációval) Mei nemcsak az életét tudja vissza tölteni, de akár egyes hősök képességeit is fel tudja fogni, ergo védelmet tud nyújtani csapatának. A Blizzard nevű képességével (Hóviharl) az ellenfelet elsősorban meghátrálásra tudja kényszeríteni, ugyanis ha bentmaradnak a körében, megfagynak és a csapat könnyedén ki tudja végezni az ellenfél játékosait.

comments powered by Disqus