HősökMercy

Előző Overwatch cikkMei Következő Overwatch cikkOrisa

Mercy

Szerepkör: Support

Név: Angela Ziegler Életkor: 34 Foglalkozás: Medikus, Sürgősségi betegellátó Tartózkodás: Zurich, Svájc Munkahely: Overwatch (Eredetileg)

Caduceus Staff

Mercy aktiválja a két sugár egyikét, ami egy társához kapcsolódik. A sugarak fenntartásával gyógyíthat, vagy megnövelheti a hősök sebzését.

Caduceus Blaster

Mercy kilő egy sorozatot a kis pisztoláyból. Ezt érdemes megtartani vész esetén saját védelemre.

Guardian Angel

Mercy odarepül egy becélzott társához, így könnyedén elérheti és támogatást nyújthat kritikus helyzetekben.

Angelic Descent (Passzív Képesség)

Ruházatának köszönhetően Mercy lassan ereszkedik le a magasból.

Resurrect

Mercy helyreállító erőt sugároz magából, amelynek segítségével feltámasztja elhunyt csapattársait.

A hősök sosem halnak meg!”

Angela Ziegler főorvos volt egy kiemelkedő svájci kórházban, ahol áttörést értek el a nanotechnológián alapuló gyógyászatban, aminek segítségével a halálos fertőzések és életveszélyes sérülések is leküzdhetőek. A kiemelkedő sikerekre az Overwatch is felfigyelt.

Mivel Ziegler szüleit a háborúban veszítette el, így háborúellenes aktivista volt, aki világbékére vágyott. Később felfedezte, hogy az Overwatch egy olyan lehetőséget biztosít számára, mellyel az emberek életét világszerte meg tudja menteni. Az orvosi kutatások vezetőjeként arra törekedett, hogy a fronton harcoló embereket meggyógyítsa. Ennek eredményeként egy mobilitásban segítő ruházatot kapott, mely segítségével rengeteg bevetésben vett részt.

Annak ellenére, hogy hozzájárult az Overwatch tevékenységéhez, sokszor ellentétes elképzelései voltak a szervezet átfogó céljaival kapcsolatban. Amikor a csapatot megvádolták, Angelát kihallgatták az Egyesült Nemzetek által lefolytatott eljárásban. A kihallgatás a Jack Morrison és Gabriel Reyes közötti harcról szólt, melyben Ziegler elismerte, hogy egyre jobban elhatárolódtak egymástól, amikor Morrisont választották az Overwatch vezetőjének. Azt követően, hogy az Overwatch feloszlott, Ziegler továbbra is elkötelezetten segíti azokat, akiket érint a háború.

Játékstílus:

Mercy egy támogató karakter, aki bármilyen csapat felállásban jól használható. Azokkat a csapattársakat tudja jól támogatni, akiknek vagy nincs gyógyításai lehetősége, vagy alapjában magas sebzéssel rendelkeznek, mint például Pharah vagy Junkrat. Emiatt Mercy átlagosan első számú célpont szokott lenni az ellenfélnek, különösen a Resurrect (Feltámadás) képessége miatt. Érdemes megfigyelni azt, hogy hova fogsz érkezni amikor a csapattársadra ugrasz, ugyanis ha rosszul érkezel vagy rosszul időzítesz, akkor könnyű célpont lesz Mercy. Az újraélesztéssel érdemes kivárni a tökéletes alkalmat, viszont ha egy fontos csapattársat veszíti el a csapat (pl.: Reinhardt) akkor lehetséges, hogy érdemesebb újraéleszteni és nem kell további hősök halálára várni.

comments powered by Disqus