HősökRoadhog

Előző Overwatch cikkReinhardt Következő Overwatch cikkSoldier: 76

Roadhog

Szerepkör: Tank

Név: Mako Rutledge Életkor: 48 Foglalkozás: Testőr Tartózkodás: Junkertown, Ausztrália (Eredetileg) Munkahely: Junkers (régebben)

Scrap Gun

Roadhog pisztolya rövid hatótávolságú törmelék darabokat lő ki, melyek széles körben terjednek. Továbbá egy törmelék golyót is ki tud lőni, ami távolabb robban fel és szétszóródnak a fémdarabkái a becsapódás helyszínén.

Take a Breather

Roadhog gyógyítja önmagát egy rövid idő alatt.

Chain Hook

Roadhog kidob egy láncot a célpontjához; ha elkapja a célpontját, akkor magához rántja.

Whole Hog

Miután felszereli a pisztolyát, Roadhog beleönti a lőszert. Rövid időn keresztül törmelék özönt zúdít ellenfeleire, melyek hátralökik őket.

"Én vagyok az egyszemélyes apokalipszis."

Az ausztráliai Omnium Fúziós Generátor elleni támadása során a generátor felrobbant, így az egész kontinens egy kopár sivataggá vált melyet a rengeteg fémhulladék terített be. A robbanást néhányan túlélték és életben tudtak maradni a radioaktív területeken. Magukat csak Junkereknek (hulladékgyűjtőknek) nevezik, akik a túlélés törvénye szerint cselekednek. Junkrat egyike volt a túlélőknek, akikre nem hatott a sugárzás. Kitűnően értett a bombákhoz, ami az idő múlásával a rögeszméjévé vált. A napi felfedező túrája során egy fontos alkatrészre talált, mely igazi szerepét nagyon kevesen tudták. Viszont akiknek szükségük volt erre az alkatrészre, azok üldözték Junkratet és embereket béreltek fel, hogy megszerezzék az alkatrészt. Végül találkozott Roadhoggal, akit testőrének bérelt fel az alkatrész árának feléért.
Roadhoggal együtt elhagyták az azóta „Outback”-nek elnevezett területet és világszintű bűnözésbe fogtak, pontosabban amerre csak jártak káoszt és robbanásokat hagytak maguk után. Nevükhöz tartoznak rablások, gyilkosságok, és egyéb bűncselekvények Sydney-től King's Row-ig. A megállíthatatlan duó világszerte több milliós károkat okozott, emiatt a brit, francia és latin-amerikai hatóságok pénzjutalmat ajánlanak fel azoknak, akik hasznos információkat tudnak nyújtani Junkrat és Roadhog kilétével kapcsolatosan.

A sok pusztítás ellenére a Hyde Global felbérelte a duót, az egyik gyáruk kitakarítására az Omnic terrorista megszállást követően. Természetesen mivel szép summát kapott volna érte a duó így elvállalták a megbízatást, sőt Junkrat még azon is elgondolkozott, hogy akár „legális munkába” is foghatnának, ha ilyen feladatokat vállalnak el. Miután a gyár tetejére egy lyukat robbantottak és azon keresztül ugrottak be, kiderült, hogy nem terroristák, hanem rendőr robotok vártak rájuk. Természetesen a duó kirobbantotta magát a helyzetből, sőt az egész gyárat felrobbantották. Ezt követően rájött Junkrat, hogy a Hyde Global megpróbálta megállítani őket és a vérdíjukat begyűjteni, ezért  a duó meglátogatta a vállalat székhelyét, a vezetőjét pedig a fő tartópillérnek kötözték, majd távozásukkor az egész épületet felrobbantották, ezáltal az egész Hyde Global szervezet csődbe ment. Miközben menekültek, Junkrat ismét megbizonyosodott róla, hogy mennyire utálja az „öltönyös” embereket és csak azt kérdezte, hogy kinek is az ötlete volt az, hogy legálisan folytassák…

comments powered by Disqus