HősökSoldier: 76

Előző Overwatch cikkRoadhog Következő Overwatch cikkSombra

Soldier: 76

Szerepkör: Damage

Név: Ismeretlen Életkor: 0 Foglalkozás: Igazságtevő Tartózkodás: Ismeretlen Munkahely: Ismeretlen

Heave Pulse Rifle

Soldier: 76 puskája különösen kiegyensúlyozott marad, miközben teljesen automatikusan tüzel vele.

Helix Rockets

Apró rakéták törnek ki spirál formában Soldier: 76 puskájából. Becsapódásukkor kis hatókörben sebzi az ellenfeleket.

Sprint

Amikor el kell menekülnie a tűzharcból, vagy éppen a tűzharcba szeretne kerülni, Soldier: 76 gyorsan elérheti célját nagy sebességével. A sprintje véget ér, amint támadni szeretne.

Biotic Field

Soldier: 76 elhelyez egy biotikus gépezete a földön. Ennek az energiája gyógyítja Soldier: 76-ot és minden csapattársát, aki a mezőn belül áll.

Tactical Visor

Soldier: 76 hajszálpontos célzó látóköre aktiválódik és a célpontjához közel eső ellenfeleket is sebzi. Ha egy ellenfél kimegy a látóköréből, gyorsan egy másik célra tud váltani.

„Mind katonák vagyunk.”

Jack Morrison 18 éves korában csatlakozott a hadsereghez, ahol tervei szerint csak rövid ideig szolgált volna, hogy mielőbb hazatérjen a családjához, akik földműveléssel foglalkoztak. Viszont kiemelkedő munkamoráljával és bátorságával felkeltette a vezetői figyelmét. Hamarosan elnyert egy biztos helyet a kormány által titkolt katonafejlesztési programban. A beavatkozás végén, Morrison és társai az úgynevezett tökéletes katonák lettek, akik gyorsabbak, erősebbek és mozgékonyabbak voltak, mint az átlagemberek.

Morrison hamarosan éles bevetésben is kipróbálhatta új képességeit, ugyanis ebben az időben robbant ki az Omnic krízis, melyet hagyományos módszerekkel nem tudtak megoldani a kormányok, így az Egyesült Nemzetek létrehozták az Overwatch szervezetet. Ez egy kislétszámú, de elitekkel felszerelt csapat volt, akiket a világ minden pontjáról gyűjtöttek össze. Közéjük tartozott Morrison és Gabriel Reyes is. Ők hamarosan barátok lettek, attól függetlenül, hogy teljesen eltérő életútjuk volt. A szervezet vezetését eredetileg Reyes kapta meg, míg Morrison másodvezető lett, de ő nagyobb hatással bírt a csapat többi tagjára mint Reyes. Végül Morrisonnak köszönhetően olyan szinten egyesült a csapat, hogy képesek voltak legyőzni az Omnic krízist.

Az Egyesült Nemzetek a harc végén kinevezték Morrisont a csapat első hivatalos vezetőjének, mialatt Reyes-t lefokozták. Ennek következtében kettejük között annyira megromlott a baráti viszony, hogy Reyes elhagyta a csapatot. Természetesen Morrison itt nem állt meg, a csapat egy nemzetközi békefenntartó szervezetté nőtte ki magát, ahol Morrison nem csak a régi tagoknak segített, hanem az újoncokat is tanította.

Viszont rövidesen több probléma is felmerült a csapatban, az emberek elkezdtek Morrisonék ellen fordulni és a média is különböző hazugságokat terjesztettek róluk. Végül kiderült, hogy Reyes áll a háttérben, aki egy Overwatch ellenes szervezetet hozott létre.

A kettejük között lévő ellentét olyan szintet ért el, hogy a végén a svájci főhadiszálláson fegyveres harc tört ki, mely a végén a hadiszállás felrobbanásával végződött, ami az Overwatch feloszlását idézte elő. Hivatalosan Morrison és Reyes is életét vesztette és a robbanás a testükből semmit sem hagyott meg, de valójában mindketten túlélték. Öt évvel később az egykori Overwatch kísérleti bázisaira betört Morrison, ahonnan a régi adatbázisokból különböző információkat szerzett meg, eközben beszerezte a mai napig használatos fegyverét és eszközeit. Természetesen kilétét nem fedte fel, ugyanis ki akarja deríteni, hogy mi okozta az Overwatch felbomlását és igazságot akar szolgáltatni. Emiatt komoly vérdíjat tűztek ki a fejére és végül elnevezték Soldier: 76-nek.

comments powered by Disqus