"I Play To Win" - Overwatch béta tapasztalatok

Beküldve: , által. Megtekintve:2352

a játék legjobb pillanata - overwatch

A hétvégén volt szerencsém kipróbálni az Overwatch bétáját, úgyhogy megosztom veletek a tapasztalataimat.

 

Először is azt mindenkinek tudnia kell, hogy én soha nem szoktam FPS játékokkal játszani, mert rosszul játszok - az egyik CoD-al játszottam nagyjából 2 hónapon át, de nem játszottam túlzottan jól és nem is az én stílusom volt, ezért abba is hagytam.

Azonban az Overwatch-nál nagyon örültem, hogy a játékban Tank és Support szerepkörök is vannak, mert az sokkal inkább nekem való és velük meg is szerettem a játékot.

A hősök, amelyekkel játszottam:

Soldier: 76

Amint elindul a játék a Tutorial-t vele kell végig játszani (feltéve, hogy nem hagyod ki), ő az a tipikus katona és igazából olyan "noob-friendly"-nek is tűnik, vagyis valóban kezdőknek ajánlott. Semmi extra, bal egér gombbal lő, jobbal gránátot lő, shift-el gyorsabban fut, a szuper képessége (Q billentyű - ultimate) pedig olyan, hogy még célozni se kell olyan pontosan. Igazából egy meccs után abbahagytam, mivel semmi érdekeset nem találtam benne.

Tracer

Ki mást próbálnék ki, ha nem Tracer-t?

"Don't worry loves, the cavalry's here." - mondja Tracer, bár én úgy gondolom inkább aggódniuk kellett a csapattársaimnak, ha vele játszottam. Nagyon kevés élete van, minden végez vele, de ez alapján vannak kitalálva a képességei is, a Blink és a Recall. Ezekkel a képességekkel elképesztően gyorsan lehet mozogni, az is lenne a cél, hogy állandóan az ellenfél mögött legyél, ami megoldható vele és könnyen összezavarhatja az ellenfelet, hogy éppen hol is lehetsz. Nagyon élvezetes vele játszani, tényleg elképesztő és nagyon vicces mikor az ellenfél nem talál sehol és közben megölöd. Sajnos a gyors ugrálások közepette sokszor én sem tudtam éppen hol vagyok az ellenséghez képest - előtte vagy mögötte -, de aki igazán jól tudja őt kezelni, annak nagyszerű lehet.

D.Va

D.Va az egyik új karakter, akit a BlizzCon-on mutattak be. Ő egy tank, illetve igazából egy "off-tank", ha igazi tankot szeretnél, akkor válaszd Reinhardt-ot. Megszámlálhatatlanul sok meccset játszottam vele, egyszerűen imádtam. Nem kell újratölteni, lehet vele repülni, ami arrébb söpri az ellenfeleket, felrobbantható a robot páncélja, amivel nagyon sok ellenséget meg lehet ölni és mindezek mellett nem hal meg egy lövéstől - persze például Widowmaker tud jól célozni a Sniper-rel. :)

Ahogy elnéztem a meccseket nemcsak nekem vált a kedvencemmé, hiszen minden meccsen láttam még 1-2 D.Va-t, de ilyen is előfordult:

dva tömeg

5 D.Va vs 4 D.Va

D.Va egyébként egy japán lány, aki eredetileg egy pro gamer volt és ilyeneket mond: "I Play To Win", "Press Space To Continue". Jelenleg pedig a koreai seregben szolgál. Minden hősről találhattok ilyen információkat a "Hősök" oldalon.

Pharah

Ismét egy nekem való karakter, aki rakétákat lő miközben repül és még tökéletesen pontosnak se kell lenni. A mesterlövészekkel nagyon óvatosnak kell lennie, mert ő nem egy tank és egy pillanat alatt végeznek vele, miközben a levegőben van.

Reaper

Reaper csak akkor hatékony, ha az ellenfél nagyon közel van, ezért célszerű vele épületekben keresni az ellenfeleket, hátba támadni Widowmaker-t, gyorsan kivégezni egy support vagy más offense karaktert. Mivel shotgun-okat használ, ezért eléggé egyértelmű is, hogy az ellenségeknek a közelben kell lenniük, de a "teleportszerű" képessége ehhez sokat tud segíteni.

Mercy

Egy olyan support karakter, aki szinte sosem támad, de van egy fegyvere, amire átválhat. Nagyon sérülékeny és szinte bárki azonnal meg tudja ölni, ezért a csapatnak is figyelnie kell rá, de ha életben tud maradni, akkor ő tudja a  leghatékonyabban gyógyítani a társait, sőt amikor nem kell gyógyítania, akkor megnövelheti a célzott játékos fegyverének erejét.

Lucio egyébként még egy nagyon jó support karakter, aki jól gyógyít és jól is támad.

Más karakterrel nem igazán játszottam.

A Mesterlövész karakterek

Csak (AI) gép ellen próbáltam ki Widowmaker-t, de jó, hogyha 15 lövésből sikerült eltalálnom a gépet, aki egyébként Soldier: 76-tal játszik.

Minden elismerésem azoknak, akik tudják kezelni a sniper-t.

A meccseken egyébként sok (hiszen minden csapatba "kötelező" egy) mesterlövész karakterrel lehet összefutni (Hanzo, Widowmaker) és bizony legtöbbször szerintem ők öltek meg, tehát nyilvánvalóan jól használható karakterek.

Melyik karakter a legerősebb, illetve melyik a leggyengébb, avagy milyen a balance?

Minden (Blizzard) játékban problémás szokott lenni a balance és nyilván a többségben felmerült ez a kérdés.

Röviden: Nem tudom, Genji erősnek tűnik, de amúgy passz.

Nehéz megmondani, hiszen nem lehet tudni, hogy mennyire tud játszani az adott hőssel a játékos. Lehetséges, hogy valaki teljesen béna például McCree-vel, a másik meg mindenkit kivégez vele.

Általánosságban szerintem elmondhatom, hogy jónak tűnik a balance, mindössze Genji tűnt túl erősnek - persze az Ultimate képessége mindenkinek nagyon ütős. Nagyon fontos a csapat összeállítása is, hiszen 6 Tracer-el valószínűleg semmit se fog elérni egy csapat egy Reinhardt, Lucio, Reaper, stb. összeállítással szemben.

Támadás, védekezés, Payload, Point Capture

A játékban kétféle térkép található, az egyik a Payload, a másik a Point Capture.

A Payload pályákon egy járművet kell elvinni a pálya végére a támadó csapatnak úgy, hogy körülötte/rajta állnak, míg a másik csapatnak ezt nem szabad engednie. Itt viszont nem túl jó a balance, két egyforma erős csapat esetében a támadó csapatnak szinte lehetetlen nyernie, sokkal könnyebb védekezni.

Point Capture esetén összesen két pontot kell elfoglalnia a támadóknak és megnyerik a meccset, itt szerintem nagyjából egyforma eséllyel indul mindkét csapat.

Mennyire van kész a játék?

Vannak hősök (mind a 21 játszható) és térképek (a 8-ból 3 volt játszható most), ezenkívül semmi. Tehát nagyon sok kell még ahhoz, hogy ez kész legyen.

Képzeljétek el a Heroes of the Storm-ot küldetések, szintek, profilok, statisztikák, ranked rendszer, gold és minden nélkül. Nincs semmi más csak hősök és térképek. Ez most az Overwatch.

A játék szerintem nagyon élvezetes egyáltalán nem tartottam unalmasnak, de sokan mondták - is végülis igazuk van - hosszú távon semmi értelme így ennek, amíg nincsenek jutalmak. A játék várhatóan május közepén jelenik meg, - de mint tudjuk legkésőbb június 21.-éig - addig még sok idő van és biztos vagyok benne, hogy lesznek küldetések, valamilyen ranked rendszer, talán achievement-ek is és érkeznek a skin-ek is.

Jelenleg még profil sincs, tehát statisztikákat legfeljebb a meccs végén látni pár másodpercig. A meccsek végén lehet szavazni is, hogy a felajánlott négy játékos közül melyiket gondolod a legjobbnak. Ha egy játékos 5 szavazatot kap, akkor "Epic" szintet ér el és remélhetőleg a játék végleges verziójában ezért valamilyen jutalom (portré, gold, stb) fog járni. Viszont jelenleg saját magadra is szavazhatsz, ami eléggé érdekes.

epic play overwatch

Grafikus/audió Beállítások

A grafikus beállítások rész már valószínűleg készen van, hiszen nagyon sok opcióval rendelkezik. A legfontosabb szerintem a render scale, ugyanis, ha ezt jobbra állítjuk, akkor nagyon szépek lesznek a karakterek (nem lesznek elmosódottak és pixelesek). Viszont emiatt ez az egyik leginkább erőforrás-igényes beállítás is.

overwatch grafikai beállítások

Először megijedtem a játék rendszerigényétől, aztán mikor kipróbáltam arra jöttem rá, hogy az nem is igaz, hiszen ezeken a beállításokon 40-60 fps-el ment a játék. A high fölött egyébként még van Ultra és bizonyos esetekben Epic lehetőség is (pl. a Render Scale-nél!).

Ezen a konfigon játszottam, ha valaki viszonyítani szeretne hozzá: Intel core i3-4160, AMD R7 250X (1GB GDDR5), 8 GB RAM és Intel 120GB-os SSD-re telepítettem az Overwatch-ot.

Hangerő beállítás sajnos nincsen túl sok, pedig még ott lehetne bőven, például különböző hangok, szövegek lenémítása.

Bug-ok, játékon belüli felületről vélemény

Nem túl sok hibával találkoztam.

 • A Watchpoint: Gibraltar térképnél van olyan hely, ahol mintha át lehetne lőni a falon.
 • Figyelmeztető szöveg beragadhat a képernyő közepén
 • Alt-tab és grafikus beállítások módosítását követően a játék ablakos módba vált teljes képernyősről.

Az UI egyszerű, érthető, de lehetne még benne pár opcionális beállítás, mint pl. áthelyezhető élet kijelzés (pl. fönt jobb lenne nekem), jelezhetné egy számmal, hogy még hány csapattársam él, illetve picit kevés a belátható terület (erre sokan panaszkodnak egyébként) és pl. Torbjörn-nél szinte az egész képernyőt kitakarja néha a fegyvere.

ui

Support karaktereknek hasznos lehetne, ha lenne egy felület, mint a WoW-ban, ami jelelzné a bal oldalon a hősöket és az életüket, illetve az sem lenne rossz, ha egy nagy tömegben egyértelműen ki lehetne választani, hogy kit szeretnék gyógyítani.

Aki még játszott a bétával, annak a visszajelzéseket az Overwatch hivatalos angol oldalára érdemes írni, vagyis: http://eu.battle.net/overwatch/en/community/.

A játék egyébként tényleg nagyon élvezetes, jók az effektek, tetszik ez a futurisztikus stílus, alig várom, hogy újra kipróbálhassam és, hogy betegyék a játékba az említett hiányosságokat.

Szólj hozzá!

Hírek megtekintése!

beta teszt játékélmény

Ezeket olvastad már?

швейцарские часы реплики AAA +
швейцарские часы реплики

Online játékok és zaklatás (KUTATÁS) · 2019.07.17 05:57

Overwatch felhasználói profilképrogarrreyn (Genji)
[b][url=http://watches.michaelkorsph.com/no/]swiss koswiss kopi klokker aaa +
sveitsiske kopi klokker

Online játékok és zaklatás (KUTATÁS) · 2019.07.17 02:23

Overwatch felhasználói profilképrogarrreyn (Genji)
høy kvalitet sveitsiske kopi klokker
klokker
sveitsiske Mekaniske bevegelse kopi klokker

Topp kvalitet sveitsiske kopi Hublot kopi klokker online .

Hublot KlokkerKopier Klokker HUBLOT Big Bang 301.PB.131.PBA [af4c]

Kopier Klokker HUBLOT Big Bang 301.PB.131.PBA [af4c]


NOK 9,530  NOK 1,755
Du får 82% avslag


Kjøp nå

Kopier Klokker HUBLOT BIG BANG 301.PT.401.RX [86c7]

Kopier Klokker HUBLOT BIG BANG 301.PT.401.RX [86c7]


NOK 9,307  NOK 1,681
Du får 82% avslag


Kjøp nå

Kopier Klokker HUBLOT BIG BANG 301.SB.131.RX [79da]

Kopier Klokker HUBLOT BIG BANG 301.SB.131.RX [79da]


NOK 9,307  NOK 1,681
Du får 82% avslag


Kjøp nå


Kopier Klokker HUBLOT BIG BANG 301.SB.131.SB [3be7]

Kopier Klokker HUBLOT BIG BANG 301.SB.131.SB [3be7]


NOK 10,753  NOK 1,961
Du får 82% avslag


Kjøp nå

Kopier Klokker HUBLOT BIG BANG 301.SX.130.SX [e014]

Kopier Klokker HUBLOT BIG BANG 301.SX.130.SX [e014]


NOK 9,233  NOK 1,689
Du får 82% avslag


Kjøp nåKopier Klokker Hublot Big Bang Maradona watch [e44c]

Kopier Klokker Hublot Big Bang Maradona watch [e44c]


NOK 9,048  NOK 1,681
Du får 81% avslag


Kjøp nå


Kopier Klokker Hublot Bode Miller Big Bang watch [d88d]

Kopier Klokker Hublot Bode Miller Big Bang watch [d88d]


NOK 9,122  NOK 1,664
Du får 82% avslag


Kjøp nå

Kopier Klokker HUBLOT F1 Ceramic [f884]

Kopier Klokker HUBLOT F1 Ceramic [f884]


NOK 9,381  NOK 1,714
Du får 82% avslag


Kjøp nå

Kopier Klokker Hublot F1 King Power klokker [3537]

Kopier Klokker Hublot F1 King Power klokker [3537]


NOK 12,570  NOK 2,266
Du får 82% avslag


Kjøp nå


KopiklokkerHUBLOT BIG BANG CAPPUCCINO 301.CB.1001.RX [f6a4]

KopiklokkerHUBLOT BIG BANG CAPPUCCINO 301.CB.1001.RX [f6a4]


NOK 9,344  NOK 1,681
Du får 82% avslag


Kjøp nå

KopiklokkerHUBLOT Big Bang kong 322.PX.100.RX [7d9b]

KopiklokkerHUBLOT Big Bang kong 322.PX.100.RX [7d9b]


NOK 9,455  NOK 1,747
Du får 82% avslag


Kjøp nå

n swiss kopi klokker aaa +
sveitsiske kopi klokker

Online játékok és zaklatás (KUTATÁS) · 2019.07.17 02:23

Overwatch felhasználói profilképrogarrreyn (Genji)
[b][url=http://it.montblancvip.co/]penne Mpenne Montblanc
penne Montblanc

Online játékok és zaklatás (KUTATÁS) · 2019.07.16 04:05

Overwatch felhasználói profilképrogarrreyn (Genji)
mont blanc | penna Montblanc | penna Montblanc
Montblanc Meisterstuck Penne Può Essere Regalo meraviglioso per lei o le persone Cherished In Your Life
 1. Montblanc carbonio e acciaio Meisterstuck Stilografica nero e argento 05819 [799e]
  Montblanc carbonio e acciaio Meisterstuck Stilografica nero e argento 05819 [799e]
  €186.00  €100.44
  Risparmi: 46% sconto
 2. Montblanc carbonio e acciaio Meisterstuck Stilografica nero e argento 05.827 [06cb]
  Montblanc carbonio e acciaio Meisterstuck Stilografica nero e argento 05.827 [06cb]
  €198.09  €107.88
  Risparmi: 46% sconto

Montblanc Meisterstuck

Montblanc Classique Meisterstuck Stilografica Nero 12890 [3556]

Montblanc Classique Meisterstuck Stilografica Nero 12890 [3556]


€188.79  €104.16
Risparmi: 45% sconto


AcquistaMontblanc Le Grand Meisterstuck Penna a sfera nera 10456 [119a]

Montblanc Le Grand Meisterstuck Penna a sfera nera 10456 [119a]


€199.02  €104.16
Risparmi: 48% sconto


Acquista
n penne Montblanc
penne Montblanc

Online játékok és zaklatás (KUTATÁS) · 2019.07.16 04:05