Moira története

Beküldve: , által. Megtekintve:21915

Moira

Az Overwatch univerzumának időszámítása szerint, Moira O'Deorain 2028-ban született Írországban és az egyetemi tanulmányainak befejezése után a Biotic technológia szakértője lett.

 

Személyiségének köszönhetően azonban mindig is kívülállónak számított és kutatási módszereivel rendszeresen megsértette a nemzetközi szabályokat, elmondása alapján pedig munkáját folyamatosan akadályozták az olyan szervezetek, mint például az Overwatch.

Ennek ellenére Moira tovább folytatta a munkáját és úgy hitte, kutatásaival sikerül majd megváltoztatnia a világot és az emberiséget egy magasabb szintre emelnie. 2066-ban közzé is tette genetikai tanulmányát, viszont azt a tudományos közösség veszélyesnek nyilvánította és megvonták tőle a támogatást, szóval el kellett hagynia a laborját és új életet kezdenie.

Szerencséjére nem várt forrásból érkezett a segítség, ugyanis felkereste őt az Overwatch titkos egységének, a Blackwatch-nak a vezetője, Gabriel Reyes, aki munkát és kimeríthetetlen erőforrásokat ajánlott Moira számára. A kutatónő élt is a lehetőséggel és csatlakozott a szervezethez, ahol sikeresen tovább folytatta a munkásságát, ráadásul még áttörést is ért el. Neki köszönhető például Reyes állapota is, aki a Biotic kezelésnek köszönhetően emberfeletti erőre és képességekre tett szert, mellékhatásként viszont a sejtjei folyamatosan szétesnek és összeállnak egyszerre, ami miatt elméje teljesen megborult és manapság már csak a két lábon járó halálként definiálja magát.

Moira

A Blackwatch sokáig titokban tartotta, hogy Moira az alkalmazásukban áll, azonban idővel kiderült az igazság és az anyaszervezet vezetői azonnal tiltakozni kezdtek és az azonnali elbocsátását követelték. A Londoni Null Sector lázadás okozta médiavihar után azonban az Overwatch-nak komolyabb ügyekkel kellett foglalkoznia, és a genetikai szakértő végül a szervezet feloszlatásáig megtarthatta állását.

Az ENSZ határozat után viszont ismét új állás után kellett néznie és Moira Oasis-be utazott, ahol hatalmas meglepetésre megválasztották a Genetika Miniszterének. A pletykák alapján ekkortájt került kapcsolatba a Talon terrorista szervezettel is, ami korlátlan pénzügyi támogatást biztosít számára azóta is, ráadásul eredményeinek elismeréséért a belső körben is helyet kapott.

Szólj hozzá!

Hírek megtekintése!

moira történet

Ezeket olvastad már?