Overwatch csapatot indítana a Manchester United

Beküldve: , által. Megtekintve:1698

A Manchester United nem az első fociklub lenne, aki az esport felé kacsintgat, viszont ami érdekessé teszi a szituációt az az, hogy ugyanazt a keretet szemelték ki a Fnatic-kal.

 

Egyre több és több sportklub indít esport csapatot. Ez ha jobban belegondolunk nem is annyira meglepő, hisz például fociban a top csapatok (Barcelona, Real Madrid, Bayern München stb.) igen sokszor nem csak egy sportágra szakosodnak, soknak van kosárlabda, röpi, vagy akár kézilabda csapata is.
Napjainkban - főleg a fiataloknál - egyre több szem (és ezzel persze pénz) szegeződik a számítógépes játékokra, és ezt hülyék lennének a sportszakemberek nem észrevenni.
Ekkor jön a következő gondolatmenet : "Ha Johny kedvenc focicsapata az MU, akkor ha az esportban is lenne egy ilyen klub, nyilván őket támogatná, ugye?" - És igen, van benne valami. Viszont, ha nem is ekképpen nyerik el a szurkolók szívét, mindenképpen hihetetlen mennyiségű pénz és potenciál van az esportban. 

  • az FC Schalke 04 felvásárolta a volt Elements LCS (LoL) csapatot
  • a Valencia CF leszerződtetett négy Hearthstone játékost 
  • a West Ham United rendelkezik egy FIFA 16 játékossal 

Jelenleg ennyi lépést tettek a foci világából az esport felé, s mindezt az utóbbi egy évben. Akár robbanásszerűen is beindulhat a különböző sport egyesületek megjelenése az esportban, de ez még a jövő zenéje. 
Viszont ami érdekesebb, és amire a cikk első bekezdése is utal: Az első sportklub Overwatch tájt a Manchester United lenne, viszont ugyan arra a keretre fáj a Fnatic-nak is a foga. 
MU jelezte először birtoklási szándékát a csapat felé, majd rákontrázott erre a Fnatic. Ezt követett még egy licit az angoloktól, de ezzel közel sem lett lezárva az üzlet - egy harmadik, névtelen szervezet is beszállt végül a versenybe. Ennek ellenére a Manchester United továbbra is rendíthetetlennek vallja magát ezzel a kerettel kapcsolatban.

Gondoljunk bele...  MU a britt labdarúgás legeredményesebb csapata, jelenlegi értékét 1,2 milliárd dollárra becsülik. A Fnatic a még gyermek iparág esportban ér el sikereket időről időre, van LoL, CS:GO, Dota 2, Heroes of the Storm, SMITE és Battlefield csapatuk is. LoL-ban és CS:GO-ban sikeresek a leginkább, de vitathatatlan, hogy a Fnatic mindenképpen esport nagyhatalom.  

Csak képzeljük el, hogy milyen jó lehet ez az eddig ismeretlen keret, ha ekkora nagyágyúk küzdenek már most értük - akárki is nyeri végül a versenyt, ezt a klubot megéri majd követni. 

 

 

Szólj hozzá!

Hírek megtekintése!

Esport Manchester United Fnatic

Ezeket olvastad már?