Hősök

Overwatch hősök

Itt megismerhetitek az összes hős történetét. Amennyiben a hősök stratégiái és képességei is érdekelnek, tekitnsd meg a Hősök menüpontot.

Bastion

Bastion

A Bastion egységek eredetileg rendfenntartási célból készültek, amik az Omnic krízis idején alkotóik ellen fordultak és a sereg elsődleges egységévé váltak. Egyedi kialakításuk miatt a harctéren eléggé gyorsak voltak, illetve ha eldurvult a helyzet, akkor átalakulásuk után helyi lövegtoronyként védekeztek, számukra minden ellenséges egység csak egy mozgó céltábla volt. Az Omnic krízis végén a lehető legtöbb működőképes Bastion egységeket hatástalanították vagy szét szerelték. Ezek az egységek még a mai napig is az Omnic krízist szimbolizálják.

Viszont ez az egy egység részben megsemmisülve az utolsó csatatér közepén maradt meg, melyet hosszú évek eltelte után a természet visszafoglalta. Növények lepték be, kis állatok búvóhelynek használták. De egy nap Bastion újra aktiválódott. Fő programja meg hibásodott, így nincs meg neki az a „motivációja” amely a krízis idején volt, helyette valamilyen oknál fogva a természet meg fogta intelligenciáját. Jelenleg is céltalanul bolyong, próbálja meg találni értelmét ebben a háború utáni környezetben.

D.Va

D.Va

„A győzelemért játszok.”

Hana Song régebben egy professzionális Starcraft játékos volt, aki még a WCS Korea Code S bajnokságban is játszott. Song a ranglista 1. helyére került, amikor 16 éves volt és utána a többi bajnokságokat sorban nyerte a következő 3 évben. Hamarosan világ sztár lett belőle, rajongói világ szerte szerették. Elsősorban az elszántságáért tisztelték, ugyanis Song mindent vagy semmi alapon játszott és még kegyelmet sem adott ellenfeleinek.

Viszont Song hazájában nem voltak ilyen fényesek a dolgok. A MEKA (Mobile Exo-Force) kezdetben csak páncélozott robotokat használtak, mesterséges intelligenciával és távoli irányítással adták nekik a parancsokat. Az Omnic krízis idején egy darabig tudták tartani a frontvonalat, de miután az Omnic-ok átjutottak és sikerült megzavarniuk a MEKA hálózatot a hadsereg kénytelen lett kézi irányítással használni a MEKA egységeket. Viszont így egy újabb problémával szembesültek, az ember hiánnyal. Mivel az alap belépési feltételek eléggé magasak voltak, így nem találtak sok megfelelő pilótát a MEKA egységek irányításához, így a kormány drasztikus lépést tett és besorozta az összes felsőbb rangú hivatásos játékost, köztük Song-ot is. Song új küldetését egy játéknak tekinti, így mint régebben most is ugyanazzal az elszántsággal harcol hazája védelméért a többi MEKA egységgel együtt. Jelenleg, amikor küldetése van, a békét közvetíti rajongóinak így hamarosan nemcsak, mint egy játékos ikonként ismerték el Song-ot, hanem már globális szinten a szabadságot is szimbolizálja.

Genji

Genji

"Ha fel is áldozom a testemet, a becsületemet akkor sem."

Legfiatalabb mesterként, Genji luxusban és kiváltságban élt a Shimada ninja klánban. Nem érdekelte az illegális családi biznisz és attól függetlenül, hogy kitűnő tanuló volt és élvezte a ninja gyakorlatokat, szabadidejét inkább az „aranyfiú” életmód kialakítására használta. Klánjából sokan úgy gondolták, hogy Genji túlzottan megbízhatatlan volt, de apja védelme alatt semmilyen veszély nem fenyegette. Viszont amikor Genji apja meghalt, a rangidős Hanzo került hatalomra, aki megkövetelte Genjitől, hogy vegyen nagyobb szerepet a klán munkáiban. A két testvér között a feszültség erőszakos szintre emelkedett, melynek a végén Genji halálközeli állapotba került.

Hanzo azt gondolta, hogy öccsét megölte, azonban Genjit megmentette az Overwatch csapata Dr. Angela Ziegler (Mercy) beavatkozásával. A globális védelmi egyesület nagy lehetőséget látott Genjiben az éppen folyó Shimada klán elleni harcokban. Mivel Genji az életéért küzdött, felajánlották neki azt a lehetőséget, hogy helyrehozzák a testét azzal a feltétellel, hogy segít a csapatnak. Rengeteg műtétet és robotizálási folyamatot követően az alapvető mozgási képességei és reflexei túlszárnyalták eredeti képességeit. A folyamat végére Genji egy élő fegyverré vált és családjának a munkálatait akarta felszámolni. Hosszú időn át a gibraltári megfigyelő ponton állomásozott.

Ahogy telt az idő Genji egyre inkább maga ellen fordult. Ugyanis nem tudta elfogadni, hogy mit áldozott fel azért, hogy a családját meg tudja állítani. Miután a család illegális munkálatait felszámolta, elhagyta az Overwatch csapatot és elkezdte bejárni a világot új célt keresve. Több éven keresztül vándorolt, amíg nem találkozott Zenyattával aki egy Omnic szerzetes. Bár eredetileg visszautasította Zenyatta segítségét, végül meggondolta magát. Zenyatta a mentora lett, aki megtanította Genjit a kettős életre. Genji elfogadta önmagát, attól függetlenül, hogy robotteste van, a lelke ember és ezt áldásnak, illetve különleges erőnek tekinti. Ettől fogva teljesen szabadnak érezte magát.

Hanzo

Hanzo

"Minden halál becsülettel jár. A becsület pedig megváltással."

Hanzo Shimada elsajátította az íjászatot és az orgyilkosság művészetét, így Hanzo a Shimada klán egyik legjobb bérgyilkosa lett.

A Shimada család évszázadokkal ezelőtt alakult meg, akik elsődlegesen bérgyilkosságokkal foglalkoztak a kezdetekben, de az évek múlásával növekedett a befolyásuk, végül illegális kereskedelemmel és egyéb tevékenységekkel profitáltak. Legidősebb fiúként, Hanzonak kötelessége volt a klán munkálatait segíteni, hogy ő legyen a következő vezető, amikor eljön az ideje. Emiatt már gyermekkorától úgy nevelték, hogy felelősséget tudjon vállalni, valamint meglegyen a megfelelő képessége, hogy a klánt irányítani tudja különböző stratégiákkal és taktikákkal. Ezeken felül kitanulta a különböző harc művészeteket, a kardforgatást és az íjászatot is.

Apja halála után, a klán idősebb tagjai Hanzot megkérték arra, hogy próbálja meg elsimítani a dolgokat Genji és a klán között, hogy végül segíteni tudjon a vezetésben. De amikor testvére visszautasította, Haznonak nem volt más választása, mint, hogy megölje. Viszont Genji életben maradt az Overwatch csapatnak köszönhetően, azonban Hanzo erről nem tudott. A történtek után megtört szívvel úgy érezte, hogy nem volt méltó vezetője a klánnak, ezért elhagyta a klánt és vele együtt mindent, amiért megdolgozott.

Ez tíz évvel ezelőtt történt. Jelenleg Hanzo a világot járja és próbálja eltökéletesíteni az előzőleg megszerzett harcművészeti képességeit, valamint végső megnyugvásra szeretné helyezni azt a szellemet, amely testvére megölése óta üldözi.

Junkrat Roadhog

Junkrat és Roadhog

Junkrat: "Micsoda gyönyörű nap egy kis csonkításra!"

Roadhog: "Én vagyok az egyszemélyes apokalipszis."

Az ausztráliai Omnium Fúziós Generátor elleni támadása során a generátor felrobbant, így az egész kontinens egy kopár sivataggá vált melyet a rengeteg fémhulladék terített be. A robbanást néhányan túlélték és életben tudtak maradni a radioaktív területeken. Magukat csak Junkereknek (hulladékgyűjtőknek) nevezik, akik a túlélés törvénye szerint cselekednek. Junkrat egyike volt a túlélőknek, akikre nem hatott a sugárzás. Kitűnően értett a bombákhoz, ami az idő múlásával a rögeszméjévé vált. A napi felfedező túrája során egy fontos alkatrészre talált, mely igazi szerepét nagyon kevesen tudták. Viszont akiknek szükségük volt erre az alkatrészre, azok üldözték Junkratet és embereket béreltek fel, hogy megszerezzék az alkatrészt. Végül találkozott Roadhoggal, akit testőrének bérelt fel az alkatrész árának feléért.

Roadhoggal együtt elhagyták az azóta „Outback”-nek elnevezett területet és világszintű bűnözésbe fogtak, pontosabban amerre csak jártak káoszt és robbanásokat hagytak maguk után. Nevükhöz tartoznak rablások, gyilkosságok, és egyéb bűncselekvények Sydney-től King's Row-ig. A megállíthatatlan duó világszerte több milliós károkat okozott, emiatt a brit, francia és latin-amerikai hatóságok pénzjutalmat ajánlanak fel azoknak, akik hasznos információkat tudnak nyújtani Junkrat és Roadhog kilétével kapcsolatosan.

A sok pusztítás ellenére a Hyde Global felbérelte a duót, az egyik gyáruk kitakarítására az Omnic terrorista megszállást követően. Természetesen mivel szép summát kapott volna érte a duó így elvállalták a megbízatást, sőt Junkrat még azon is elgondolkozott, hogy akár „legális munkába” is foghatnának, ha ilyen feladatokat vállalnak el. Miután a gyár tetejére egy lyukat robbantottak és azon keresztül ugrottak be, kiderült, hogy nem terroristák, hanem rendőr robotok vártak rájuk. Természetesen a duó kirobbantotta magát a helyzetből, sőt az egész gyárat felrobbantották. Ezt követően rájött Junkrat, hogy a Hyde Global megpróbálta megállítani őket és a vérdíjukat begyűjteni, ezért  a duó meglátogatta a vállalat székhelyét, a vezetőjét pedig a fő tartópillérnek kötözték, majd távozásukkor az egész épületet felrobbantották, ezáltal az egész Hyde Global szervezet csődbe ment. Miközben menekültek, Junkrat ismét megbizonyosodott róla, hogy mennyire utálja az „öltönyös” embereket és csak azt kérdezte, hogy kinek is az ötlete volt az, hogy legálisan folytassák…

Lucio

Lucio

"Gyerünk! Hozzuk össze!"

Lúcio egy nemzetközileg elismert híresség, aki társadalmi változásokra inspirálja az embereket tetteivel és zenéjével.

Lúcio Correia dos Santos Rio de Janeiroban nőtt fel egy szegény és zsúfolt városban, amire nagy hatással volt a gazdasági felfordulás az Omnic krísis után. Amint Brazília elkezdett kilábalni a válságból, megpróbálta felvidítani a környezetében élőket. Választ talált a zenében, melynek ereje összehozta az embereket és segített nekik elfeledni problémáikat - legalább egy kis időre. Koncerteket tartott utcasarkokon, zárt party-kon és amint idősebb lett egyre több legendás műsort adott a föld alatt.

Azonban Lúcio kis közössége hamarosan káoszba borult, amikor a multinacionális Vishkar Corporation szerződést kötött, hogy nagyban átalakítsa a várost. Lúcionak és szomszédainak azt igérte a kormány, hogy ez a fejlesztés javítani fogja az életszínvonalukat. Azonban ez az ígéret soha nem vált valósággá. A Vishkar Corporation szabályokat vetett ki a város lakóira egy épület nevében egy rendezettebb társadalom érdekében: kijárási tilalmat vezettek be éjszakánként, lesújtottak azokra, akik törvénytelen magatartást mutattak és kihasználták a lakosságot olcsó munkaerőnek.

Lúcio nem támogatta ezt. Ellopta Viskhar szonikus technológiáját, amit arra használtak, hogy elnyomják az embereket, de ő átalakította egy olyan eszközzé, amivel cselekedetre bírta az embereket. A népfelkelésben elüldözték Vishkart a szomszédos városokba. Lúcio vezetése egy igazi sztárrá tette őt azon az éjszakán és a pozitív társadalmi változás szimbólumává. Zenéjének népszerűsége az egekbe szökött. Egykor még a helyi közösségnek zenélt, már hatalmas arénák telnek meg a világ minden pontján.

Az újdonsült hírnevének köszönhetően, Lúcio észrevette, hogy megvan benne a lehetőség, hogy igazi változást hozzon és jobbá tegye a világot.

McCree

McCree

„Az igazság nem jön magától.”

McCree eredetileg egy veszélyes banda tagja volt, mely a Deadlock Gang névre hallgatott. A banda elsősorban fegyverek és katonai hardverek csempészésével foglalkozott addig, amíg az Overwatch meg nem állította őket. McCree főleg fegyverkereskedéssel üzletelt és jól értett a használatához is, így két választása volt, élete végéig egy kiemelt biztonságú börtönbe zárják, vagy csatlakozik a Blackwatch-hoz, mely az Overwatch beépített ügynökeinek a csapata volt. Természetesen McCree az utóbbit választotta.

McCree eleinte cinikus volt, majd rá jött arra a sok bevetése után, hogy csak így tudja rendbe tenni a múltbeli bűneit, ha a csapattal együttműködve hatékonyan felszámolja az illegális szervezeteket. Viszont a Blackwatch munkálatain belül eléggé rugalmasak voltak, sokszor egymást használták ki a tagok, hogy jobb pozícióba kerüljenek, akár mások veszélybe sodrásával, illetve rengeteg illegális tárgyat tartottak meg maguknak a tagok. Ahogy az Overwatch befolyása csökkent, úgy csökkentek a Blackwatch munkálatai is, később az Overwatch felülvizsgálta a szervezetet és végül feloszlatták. McCree végül szabad ember lett, azonban tovább folytatta munkálatait az alvilágban, de  most már egyedül.

Évekkel később, pár szervezet működésének leállítása után, McCree egy felbérelhető lövésszé vált. Az évek tovább csiszolták lövészi tudását és ő lett az egyik legjobb hatlövetű fegyvermester.

Mei

Mei

"A világunkért megéri harcolni."

A folyamatosan változó klímahatásokat az emberek rengeteg dologra fogták, a technológia fejlődésére, az Omnic felkelésre, illetve a világ nyersanyagainak túlzott használatára is, azonban a valódi ok továbbra is rejtély maradt. Annak érdekében, hogy erre a fontos kérdésre választ találjanak az Overwatch ügynökei megfigyelő pontokat építettek fel kritikusabb ökológiai pontoknál.

Mei-Ling Zhou több évig tagja volt ennek a szervezetnek. Ő volt a klímaváltozás folyamatának specialistája, munkája során több olyan találmányt készített, melyek segítségével percek alatt meg tudta változtatni az éghajlatokat. Mei az Antarktisz figyelő pontnál állomásozott addig, amíg a katasztrófa be nem következett. Az egész figyelő pontot egy erős hóvihar sújtotta, mely a teljes épületben komoly károkat okozott és a bent tartózkodó tudósokat teljesen elzárta a külvilágtól. A tudósok több módszerrel próbáltak kiszabadulni, illetve segítséget kérni, viszont, ahogy kezdtek kifogyni az élelemből, drasztikus lépésre kényszerültek. Sorban hibernálták magukat a tudósok annak reményében, hogy túl fogják élni a megpróbáltatásokat.

Évekkel később felfedezők leltek rá a hibernációs kamrára, ahol Mei volt az egyetlen túlélő. A technológiának köszönhetően egy napot sem öregedett, viszont gyökeresen megváltoztak a dolgok a világban. Az Overwatch megszűnt, az éghajlati helyzet rosszabbodott és a korábbi felfedezések elvesztek.

Mei eldöntötte, hogy egyedül folytatja a klímaváltozás okának kiderítését. Így egy hordozható verziót épített az akkori klíma manipulátorból és el kezdte járni a világot annak reményében, hogy helyreállítsa az ökológiai viszonyokat és kinyomozza, hogy mik borítják fel az ökológiai egyensúlyt.

Mercy

Mercy

A hősök sosem halnak meg!”

Angela Ziegler főorvos volt egy kiemelkedő svájci kórházban, ahol áttörést értek el a nanotechnológián alapuló gyógyászatban, aminek segítségével a halálos fertőzések és életveszélyes sérülések is leküzdhetőek. A kiemelkedő sikerekre az Overwatch is felfigyelt.

Mivel Ziegler szüleit a háborúban veszítette el, így háborúellenes aktivista volt, aki világbékére vágyott. Később felfedezte, hogy az Overwatch egy olyan lehetőséget biztosít számára, mellyel az emberek életét világszerte meg tudja menteni. Az orvosi kutatások vezetőjeként arra törekedett, hogy a fronton harcoló embereket meggyógyítsa. Ennek eredményeként egy mobilitásban segítő ruházatot kapott, mely segítségével rengeteg bevetésben vett részt.

Annak ellenére, hogy hozzájárult az Overwatch tevékenységéhez, sokszor ellentétes elképzelései voltak a szervezet átfogó céljaival kapcsolatban. Amikor a csapatot megvádolták, Angelát kihallgatták az Egyesült Nemzetek által lefolytatott eljárásban. A kihallgatás a Jack Morrison és Gabriel Reyes közötti harcról szólt, melyben Ziegler elismerte, hogy egyre jobban elhatárolódtak egymástól, amikor Morrisont választották az Overwatch vezetőjének. Azt követően, hogy az Overwatch feloszlott, Ziegler továbbra is elkötelezetten segíti azokat, akiket érint a háború.

Pharah

Pharah

„Megvédem az ártatlanokat.”

Fareeha Amari vérében a háború iránti elkötelezettség csörgedezik, ugyanis Fareeha egy katonai családból származik. Pharah önzetlenül dolgozik azon, hogy a világ egy jobb hely legyen és rendet teremtsen a káoszban.

Fareeha gyerekként arról álmodott, hogy anyja nyomdokaiba léphessen és csatlakozzon az elit világbéke fenntartó szervezetbe, az Overwatch-ba. Kezdetben az egyiptomi hadseregben szolgált, ahol kiemelkedő taktikai képességeivel és kitartásával rengeteg elismerést kapott. Kiváló vezető volt és mindenki tisztelte a hadseregben elért eredményeiért. Végül csatlakozni szeretett volna az Overwatch csapatához, de sajnos feloszlott a szervezet mielőtt be került volna.
Miután otthagyta a hadsereget, a Helix Security International, egy privát biztonsági szervezet állást ajánlott neki, melynek feladata az volt, hogy a gízai-fennsík alatt elhelyezkedő mesterséges intelligenciával vezérelt kutatóközpontot védje. Ez a központ nemcsak a régió biztonsági szempontjából volt fontos, hanem globális szinten is lényeges információkat tároltak. Fareeha természetesen elfogadta az ajánlatot, majd kapott egy egyedi ruházatot, mely a Raptora Mark VI nevet kapta. Ez egy kísérleti harci ruha volt, mely elsősorban a gyors mozgásokra és elképesztő tűzerőre volt készítve.

Jelenleg is a Helixnél dolgozik és munkatársai a „Pharah” becenevet adták neki. Még mindig bántotta, hogy nem tudott az Overwatch csapatba bekerülni, ezért továbbra is arra a lehetőségre vár, hogy harci tudásával jobb hellyé tehesse a világot.

Reaper

Reaper

„A halál köztetek jár.”

Gabriel Reyes Los Angelesben született. Az Omnic krízis előtt az Egyesült Államok hadseregében szolgált, ahol főtiszti pozíciót ért el. Ez idő alatt találkozott John „Jack” Morrison-nal, akivel barátságot kötött. Az Omnic krízis kirobbanása után mind a ketten az Overwatch csapatba jelentkeztek. Az Overwatch eredetileg egy kis létszámú elit csapat lenne, ami az Omnic fenyegetés elhárítására specializálódott. A harcok elején Reyes volt a csapat vezetője, viszont amikor az Overwatch sikeresen legyőzte az Omnic-ot, Morrisont nevezték ki hivatalosan is parancsnokká, míg Reyes-t lefokozták a vezetői pozíciójából. Ennek hatására Reyes csatlakozott a Blackwatch csapathoz, viszont emiatt ő és Morrison egyre jobban eltávolodott egymástól. A végén csata alakult ki közöttük, mely a svájci főhadiszállás felrobbantásával végződött és az Overwatch működése is megszűnt. Hivatalos jelentések szerint a robbanásban Reyes és Morrison életét vesztette, viszont Reyes a Blackwatch munkálatai alatt egy speciális genetikai módosítást kapott, mely segítségével gyorsan újulnak meg a sejtjei, így képes volt túlélni a harcot és azóta is a sötétben rejtőzködik. Évekkel később „Reaper”-ként a világ több pontján is támadásokat vitt véghez, viszont nem mutatott semmi jelet arra, hogy valamelyik alvilági szervezethez tartozott volna. A hosszas rendőri nyomozások során rájöttek arra, hogy Reaper az akkori Overwatch tagjait vadássza le és úgy tűnik, hogy addig nem áll le, amíg véghez nem viszi a tervét.

Reinhardt

Reinhardt

„Igazságot fogok tenni.”

Régimódi lovagi páncélban védi egész Európát a korrupciótól és az egyéb ármányoktól.  Az erőt és lovagiasságot mutató Crusader páncélt viselte, ami önmagában is nagy félelmet keltett az ellenfelek szemében.

Egy nyugdíjazott, sok csatát megvívott katona, aki szókimondó és élesen kritikus is volt. Overwatch összes botrányát és még a feloszlását is megérte, de ennek ellenére is kitartott a jók oldalán.

Mindenki mellette szeretné megvívni a csatáját, az elhatározottsága és kitartása miatt.

Soldier: 76

Soldier: 76

„Mind katonák vagyunk.”

Jack Morrison 18 éves korában csatlakozott a hadsereghez, ahol tervei szerint csak rövid ideig szolgált volna, hogy mielőbb hazatérjen a családjához, akik földműveléssel foglalkoztak. Viszont kiemelkedő munkamoráljával és bátorságával felkeltette a vezetői figyelmét. Hamarosan elnyert egy biztos helyet a kormány által titkolt katonafejlesztési programban. A beavatkozás végén, Morrison és társai az úgynevezett tökéletes katonák lettek, akik gyorsabbak, erősebbek és mozgékonyabbak voltak, mint az átlagemberek.

Morrison hamarosan éles bevetésben is kipróbálhatta új képességeit, ugyanis ebben az időben robbant ki az Omnic krízis, melyet hagyományos módszerekkel nem tudtak megoldani a kormányok, így az Egyesült Nemzetek létrehozták az Overwatch szervezetet. Ez egy kislétszámú, de elitekkel felszerelt csapat volt, akiket a világ minden pontjáról gyűjtöttek össze. Közéjük tartozott Morrison és Gabriel Reyes is. Ők hamarosan barátok lettek, attól függetlenül, hogy teljesen eltérő életútjuk volt. A szervezet vezetését eredetileg Reyes kapta meg, míg Morrison másodvezető lett, de ő nagyobb hatással bírt a csapat többi tagjára mint Reyes. Végül Morrisonnak köszönhetően olyan szinten egyesült a csapat, hogy képesek voltak legyőzni az Omnic krízist.

Az Egyesült Nemzetek a harc végén kinevezték Morrisont a csapat első hivatalos vezetőjének, mialatt Reyes-t lefokozták. Ennek következtében kettejük között annyira megromlott a baráti viszony, hogy Reyes elhagyta a csapatot. Természetesen Morrison itt nem állt meg, a csapat egy nemzetközi békefenntartó szervezetté nőtte ki magát, ahol Morrison nem csak a régi tagoknak segített, hanem az újoncokat is tanította.

Viszont rövidesen több probléma is felmerült a csapatban, az emberek elkezdtek Morrisonék ellen fordulni és a média is különböző hazugságokat terjesztettek róluk. Végül kiderült, hogy Reyes áll a háttérben, aki egy Overwatch ellenes szervezetet hozott létre.

A kettejük között lévő ellentét olyan szintet ért el, hogy a végén a svájci főhadiszálláson fegyveres harc tört ki, mely a végén a hadiszállás felrobbanásával végződött, ami az Overwatch feloszlását idézte elő. Hivatalosan Morrison és Reyes is életét vesztette és a robbanás a testükből semmit sem hagyott meg, de valójában mindketten túlélték. Öt évvel később az egykori Overwatch kísérleti bázisaira betört Morrison, ahonnan a régi adatbázisokból különböző információkat szerzett meg, eközben beszerezte a mai napig használatos fegyverét és eszközeit. Természetesen kilétét nem fedte fel, ugyanis ki akarja deríteni, hogy mi okozta az Overwatch felbomlását és igazságot akar szolgáltatni. Emiatt komoly vérdíjat tűztek ki a fejére és végül elnevezték Soldier: 76-nek.

Symmetra

Symmetra

„Az emberiség igazi ellensége a zűrzavar.”

Satya Vaswani Hyderabadban nőtt fel, mely Indiában található, viszont nem szívesen beszél róla, ugyanis nem volt élvezetes hely számára.
Az Omnic krízis után a Vishkar Corporation India déli részén fáradságos munkába kezdtek, hogy otthonokat tudjanak teremteni a kitelepített lakosoknak. Olyan városokat szerettek volna felépíteni, mint Utopaea, mely eredetileg „kemény fény” technológia alapján épült fel, ami egy könnyen alakítható és előállítható anyag.
Satya egyike volt azon ritka embereknek, akiknek meg volt a képessége a kemény fény alakítására, így azonnal fel is vették a fényhajlító tervezők közé. Annyira értett ehhez a tevékenységhez, hogy a végén a Vishkar Építészmérnök Akadémia a szárnyai alá vette, így ő soha nem tért haza. Új életében elszigetelt és magányos volt, Satya belevetette magát a tanulásba és a gyakorlásba. Teljesen másképpen közelítette meg a fény felhasználását, míg társai inkább a szövési módszert használták, ő inkább mechanikusabb kialakítással csinált mindent, ami természetesen jóval időtállóbb és strapabíróbb volt.
Végül Satya a világ egyik legjobb építészmérnöke lett és az akadémia egy világkörüli útra küldte őt, hogy ahol tud, ott segítsen az embereknek. A munkái során előszeretettel alkalmazta a szimmetriát, ezért akkori társai a „Symmetra” gúnynevet adták neki, ami annyira meg tetszett neki, hogy azóta is ezt a nevet használja.

Torbjörn

Torbjörn

„Építsd fel, bontsd le!”

Az Omnic krízis előtt Torbjörn Lindholm egy fegyverkovács volt, akinek az egyedi fegyver rendszerei igen nagy hírnevet hoztak. Viszont munkatársaival sosem volt jóban, ugyanis „Toby” (ahogy barátai nevezték) elsősorban egy jobb világ érdekében készítette a fegyvereket, míg társai inkább egy gép irányította rendfenntartó rendszer által szerették volna használni. Egyszer az Ironclad szövetségben is dolgozott.
Toby-nak volt egy eltitkolt félelme, rettegett az egyéni intelligenciával rendelkező robotok lázadásától, mely szerencsétlenségére be is következett az Omnic krízis kitörésével. Mivel nagyon hatékony fegyvereket tudott készíteni, így felvételt nyert az Overwatch csapatába. Fegyvereinek és találmányainak köszönhetően sikerült megállítani a krízist. Csapattársai elismerték, hogy nem tudtak volna győzelmet aratni fegyverei nélkül és ezért a következő években is a csapattal maradt. Ez idő alatt a világ legmodernebb és hatékonyabb fegyvereit készítette el.
Az Overwatch feloszlatásával rengeteg fegyverét lefoglalták, ellopták vagy egyszerűen elrejtették világszerte. Emiatt súlyos terhet érez a vállán és kötelessége ezeket a fegyvereket megsemmisíteni mielőtt rossz kezekbe kerülhetnének.

Tracer

Tracer

„Cheers Love! The cavalry’s here!”

Lena Oxton volt a legfiatalabb az Overwatch csapatában, akit az új repülő tesztjére jelöltek ki. Ugyanis „Tracer” egy bátor pilóta volt, akinek meg volt a képessége bármilyen repülő irányításához, ezért ő lett a teszt pilótája a Slipstreamnek. Ezt a repülőt teleportálásra is lehetett használni, viszont még kísérleti státuszban volt. Tesztrepülése közben a teleport mátrix rendszer meghibásodott, mely hatására a repülő és Tracer eltűnt. Sajnálatosan Lenát halottnak hitték.
Viszont pár hónappal később Lena megjelent szellemként. Ugyanis a vizsgálatok után derült ki, hogy Lena molekuláris szerkezete elveszítette a szinkront az időfolyamával. Emiatt órákra, akár napokra is el tudott tűnni, és amikor a saját időfolyama aránylag szinkronban volt akkor nem tudta megtartani a fizikai jelenlétét.

Az Overwatch doktorai elnevezték ezt a betegséget „Chronal Disassociationnek”. Sajnálatosan úgy tűnt, hogy Lena helyzete reménytelen. Azonban Winstonnak köszönhetően Lena megkapta a „Chronal Acceleratort” mely segítségével vissza tudott térni a valós időfolyamba. Kellemes mellékhatásaként képes akár felgyorsítani vagy lelassítani az időt maga körül, ezekkel az új képességekkel a csapat egyik leghatékonyabb tagja lett. Az Overwatch felbomlását követően Tracer folytatta a szervezet célkitűzését, mely a világ jobb hellyé tételéről szolt.

Widowmaker

Widowmaker

„Egy lövés. Egy ölés.”

Amélie Lacroix (Widowmaker) férje (Gerard Lacroix) az Overwatch tagja volt, aki a Talon terrorista mozgalom felszámolásában dolgozott. Gérard ellen több merényletet próbáltak elkövetni, amik mind sikertelenek voltak. Így a Talon Gérard helyett Amélie-re fókuszált. Sikeresen elrabolták őt és egy új neurális szérumot használtak rajta. Eredetileg nem tudták megtörni, viszont a szérum hatására megtört és újra programozták a gondolkodását. Az Overwatch fáradságos munkájával sikerült megtalálniuk Amélie-t és így visszatérhetett az előző életéhez. Viszont megtalálása után két héttel álmában megölte Gérardot, ugyanis alvajáróként arra volt programozva, hogy férjével végezen.
Mivel küldetését elvégezte, visszatért a Talonhoz, akik további módosításokat végeztek rajta. Emberi érzéseitől megfosztották, kitanították a rejtőzködés művészetére, illetve a szívverését is lelassították, utóbbi hatására a bőrszíne kék lett. Ezen módosítások után „Widowmaker” lett a Talon szervezet legkiválóbb bérgyilkosa.

Winston

Winston

„A képzelet a felfedezés esszenciája.”

A Horizon Lunar Kolónia volt az első olyan építmény, mely a földön kívül élhető körülményeket tudott biztosítani. A lakóin kívül genetikailag módosított gorillákat tartottak, akiken elsősorban az űrhöz történő alkalmazkodásukat figyelték meg. Viszont a gorillák közül egy kiemelkedő volt, ugyanis a genetikai módosítás miatt gyorsabban fejlődött az intelligenciája, így hamarosan Dr. Harold Winston a szárnyai alá vette, aki a tudomány világát mutatta be neki. Sokszor gondolkodott el a fiatal gorilla, hogy milyen lehet az élet a bolygón, illetve milyen lehetőségei vannak.
Hamarosan káosz alakult ki a kutató állomáson, ugyanis a többi gorilla lázadást szított, amelynek hatására az összes kutatóval végeztek és saját territóriumukká tették a bázist. Az okos gorilla nem vett részt a lázadásban és úgy döntött, hogy felveszi egykori gondozójának a nevét. A meglévő alkatrészekből pedig egy űrhajót épített magának Winston, aminek a segítségével vissza tudott térni a Földre. Hamarosan megtalálta helyét az Overwatch csapatában, akik a világ jobb hellyé tételével foglalkoztak. Legnagyobb örömére ő lett a szervezet egyik fő kutatója, ugyanis végre zt az életet élhette, amire vágyott. Álma az volt, hogy munkálataival segíteni tudjon az emberiségnek, illetve a bolygónak.
Amíg az Overwatch szervezetben munkálkodott, elkészítette Tracer „Chronal Acceleratorát”, illetve le számolt a hírhedt Doomfist egyik tagjával.
Az Overwatch felszámolásakor Winston világa összetört. Bánatában a magának kialakított laborjába húzódott vissza, de még mindig arról álmodik, hogy egyszer visszatérhet az eredeti munkájához.

Zarya

Zarya

„Együtt erősek vagyunk.”

Aleksandra Zaryanova Szibéria egyik rejtett falujában született meg, mely az Omnic krízis egyik frontvonala volt, körülbelül 30 évvel ezelőtt. Az orosz hadsereg sikeresen le tudta győzni az Omnic seregét és a generátorukat is lekapcsolták, azonban az egész térségnek nagy pusztítást okoztak. Aleksandra még gyerek volt, amikor szembesülnie kellett a háború okozta pusztulással. Ahogy egyre öregedett ígéretet tett magának. Olyan erős akar lenni, hogy mindenkinek segíteni tudjon.
Elsősorban súlyemeléssel és testépítéssel edzette magát Aleksandra, amivel hamarosan felkeltette a Nemzetközi Atlétikai Szövetség figyelmét, ugyanis egy potenciális sztár lehet belőle. Olyan keményen edzett, hogy hihetetlen tempóban jutott egyre feljebb a ranglétrán nemzetének színeiben és bekerült a következő nemzetközi tornára is.
A torna napján azonban katasztrófa történt. Érthetetlen oknál fogva újraindult az egykor leállított omnium generátor, ami miatt a falu ahol felnőtt, veszélybe került. A torna közepén Aleksandra hirtelen feladta az összes verseny számát, és az ott tartózkodó védekező egységeknek segített, ezzel lemondva minden hírnévről és vagyonról. Ezen tettéről az orosz ???????? (Warriors) lap is beszámolt.
Végül Aleksandra egy szimbólum lett, mert képes volt mindenről lemondani csakis azért, hogy szeretteit meg tudja védeni.

Zenyatta

Zenyatta

„Az igazi énünk alaktalan.”

Zenyatta eredetileg a Shambali csoport tagja volt, ami az Omnic krízis kitörése után jött létre. Ez egy Omnic csoport volt, akik hittek a spirituális erőkben és a segítségével akarták megnyerni az emberek elleni háborút. Viszont Zenyatta nem értett egyet velük. Ő úgy gondolta, hogy egyszerűbb lenne kibékülni és békében élni az emberekkel ahelyett, hogy totális háborút indítanak az emberiség kiirtására. Végül úgy döntött, hogy elhagyja a szervezetet és segít azokon, akik személyes gondokkal küszködnek és segít nekik megtalálni a lelki békét.

Találkozott Genjivel aki elhagyta az Overwatch szervezetet, mert nem tudta elfogadni azt, amivé vált. Genji eleinte nem akarta megfogadni Zenyatta bölcsességét, de ő pedig addig nem állt meg, amíg Genji meg nem békült önmagával. Végül Zenyatta Genji mentora lett és Zenyatta úgy emlékszik vissza, mint az egyik legjobb, legokosabb tanítványára.